Madeleine Albright, Helvetet och andra hållplatser

USA:s tidigare, och första kvinnliga, utrikesminister Madeleine Albright är en av världens mest beundrade och outtröttliga statstjänstemän. Nu ger Historiska Media ut den svenska utgåvan av Madeleine Albrights självbiografi Helvetet och andra hållplatser — en tilltalande blandning av memoarer och ett manifest över hur man hittar nya utmaningar oavsett ålder.

När Madeleine Albright lämnade sitt ämbete som USA:s första kvinnliga utrikesminister fick hon frågan om hur hon ville bli ihågkommen. ”Jag vill inte bli ihågkommen”, svarade hon. ”Jag är fortfarande här och planerar att uträtta mycket mer. Även om det kan verka svårt vill jag att varje fas i mitt liv skall vara mer spännande än den föregående.”

Albright lämnade sin post som utrikesminister 2001, och sedan dess har hon ständigt varit i farten. Hon har manövrerat ett halvt dussin yrken, drabbat samman med presidenter och ministrar, och lärt sig nya saker varje dag. Sedan hon lämnade det amerikanska utrikesdepartementet har hon röjt sin egen väg framåt – och stått upp för de miljoner människor som vill bli respekterade oavsett kön, bakgrund eller ålder.

I sin självbiografi Helvetet och andra hållplatser reflekterar Madeleine Albright över karriärens slutskede och att vara produktiv även senare i livet. I boken möter vi denna banbrytande person när hon är som mest rättfram, underhållande, förtrolig och allvarsam. Det är en historia om den tid vi lever i, förankrad i lärdomar för alla tider, berättad av en exceptionell kvinna med en ojämförlig smak för livet. Boken är rikt illustrerad med färgbilder både från Albrights privata och officiella samlingar.

Fredagen 18 september kl. 21.00 intervjuas Madeleine Albright av Skavlan om sin nya bok och om höstens presidentval i USA. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *