Frida Boisen, Berätta aldrig det här

Detta är en gripande självbiografi med hjärta, värme och en humor som får läsningen att gnistra till. 

Med en klar och avväpnad ton berättas om skam och skuld. Om grälmoln och brunnar av bitterhet. Alltsammans mot en scen med övertramp av gränser som är omöjliga att backa ifrån.  

Här skildras ett då och nu. Här beskrivs också det kalla krig som kan råda i ett vardagsrum och den där stoltheten som krossar varje längtan efter förståelse och försoning. 

Läsaren får följa gnagande relation mellan en mor och dotter. Hur en skilsmässa går från att vara en familjs tickande bomb till att bli ett minfält mellan föräldrar för ett barn att parera. Boken visar sökandet efter en famn som istället motar bort. Och presenterar den tredje oinbjudna middagsgästen; bitterheten.  

Orden slår i mig. Orden som beskriver känslan av att aldrig vara tillräcklig eller rätt, utan alltid istället vara fel eller i vägen. Smärtan, sorgen, strävan och det ständiga sökandet efter kärlek, att vara behövd och få två ögon som ser och bekräftar. Allt läsningen speglar bränner under min hud.  

Med genuin närvaro och ödmjukhet har författaren skickligt registrerat från sina känslospröt och minnen. Här är en penna som vägrar skamrynkan för saker som blev och inte. 

På ett lättillgängligt vis skildras – långt ifrån tyngande – ilska, oförrätter och ett barns strävan att nå fram när det saknas en hand som möter upp. Men i den skildringen finns också ständigt närvarande ett här och nu som bara är fyllt av kärlek. 

Och det är just den där kärleken som bländar mig särskilt i denna bok; till en mamma, till att vara mamma och till de ärr som format den man är. Och, viktigast; att vi alla ska ta modet till oss och ställa den där frågan vi innerst inne bävar att höra svaret på. Våga stör och hör! 

En läsning jag aldrig vill glömma eller gå utan. En läsupplevelse jag alltid vill hålla om och beundra. Här är ord som går in. Och; 369 sidor av ord som gör skillnad. 

Recenserad med glädje av Caroline Nilsson

Frida Boisen

FRIDA BOISEN är programledare på TV3 för ”Trolljägarna” och ”Lyxfällan” och en av  landets mest populära talare och konferencier. Hon är  ständigt aktuell med sina uppmärksammade krönikor i Aftonbladet, med sina bästsäljande böcker och som ledande digital expert.

Frida Boisen brinner för berättande som berör – oavsett om det är på scen, i tv, i bok eller i krönikor. Hon älskar att inspirera inom ämnen som digitalisering, sociala medier, jämställdhet och hållbar förändring.

Under hösten 2019 har Frida mottagit priset som Årets kvinnliga entreprenör och som Årets digitala influencer. Hon har också prisats under 2019 av svenska FN-förbundet för sitt arbete för att folkbilda om FN:s globala hållbarhetsmål.

Frida Boisen är stolt ambassadör för Friends.

Tidigare har Frida utsetts till Årets Branschpersonlighet på Sthlm Media Week, till Årets digitala ledare, till en av Sveriges topp tre digitala superprofiler och en av Sveriges mäktigaste personer, av tidningen Fokus. Frida Boisen är världsmästare på sociala medier och tilldelades första pris för Best use of social media på tidningsvärldens Oscarsgala, INMA Awards i San Francisco.

Frida Boisen har varit chefredaktör för GT/Expressen, ToppHälsa, Plaza Kvinna, Allt om Resor, vice VD och digital chef på Bonnier Magazines & Brands och digital strateg på Dagens industri, sociala medier-expert på SVT och krönikör på Expressen. Hon är författare till böckerna ”Digital Succé”  och ”Digital Passion” och hennes nästa bok beräknas komma ut under 2020.