Vemdalsmorden – ny deckarserie

»När musiken drar igång sveper han i sig det som är kvar i glaset. Han gör en sista koll i spegeln. Ser bra ut, bara en sista justering, med hårvax rufsar han till håret. Han ställer sig strategiskt och skannar snabbt av dansgolvet.«

Den som ruvar på hämnd … är en spänningsroman som utspelar sig i trakterna kring Vemdalen. I centrum står den tidigare grävande journalisten Henning, som återvänt till hembyn efter en brokig karriär, och hans barndomsvän Kaj, polis med längtan efter pension.

Hennings dröm om att komma bort från hetluften på tidningsredaktionen blir inte som han tänkt sig. När tre män försvinner spårlöst dras Henning och Kaj in i en utredning som innehåller mord, övergrepp, våld och droger. Och som får ett slut som ingen väntat sig.

Den som ruvar på hämnd … är den första boken i serien Vemdalsmorden

Om författarna:
Författarparet Eriksson & Mann är bosatta i Stockholm, men har båda starka norrländska rötter. Under deras många vistelser i Vemdalen växte idén till bokserien Vemdalsmorden fram. Den som ruvar på hämnd … är deras debutroman.
Sture Eriksson har arbetat inom idrottsrörelsen i många år. Han har upplevt maktspel och intriger, men också hur idrotten fostrat och utvecklat ungdomar till världsstjärnor. Länge närde han en dröm om att skriva. Den förverkligades när han i födelsedagspresent fick en skrivarkurs.
Catharina Mann är socionom och har jobbat som ledare och strateg inom offentlig förvaltning. Hon har ofta fått vara ett stöd för människor som hamnat i en ohållbar livssituation, vilket gett henne en kunskap om livets glädjeämnen och förgänglighet.

Bokfakta:
Författare: Sture Eriksson och Catharina Mann
Isbn: 9789189205017
Förlag: Blue Publishing
Utgiven: 2020
Sidor: 240 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Kategori: Spänning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *