Håkan Bergmansson, Den oändliga kärleken

En episk roman med äventyr, passion och oändlig kärlek.

När ensamseglaren David Racon efter år av tvivel äntligen lyckas finna ro i sin sargade själ tar det bara timmar innan den slits sönder på nytt och vänds ut och in. En oerhörd orkan kastar in honom i en ny värld där han möter den barske gamle fiskaren Isaac och hans fru AnnaIsabelle, det intellektuella professorsparet ElinAuror och Axel, och många fler.
Och trots att David inte vill, möter han obarmhärtigt även den stora kärleken. Den oändliga kärleken är en varm och passionerad roman som spänner över fem generationer.

Den oändliga kärleken är romanen långt ifrån lagom, eoner från neurotisk medelklass. Dessa historier om kärlek i flera led står den magiska realismen nära i sin intensitet. Vrålande stormar över Bottenhavet, den heliga Thora på Bjärehalvön, segelbåtar som driver fritt, fyrens ledljus över upprört hav och kustland – allt representerar kärleken. Mellan man och kvinna men också mellan generationer och över tider.

Prolog:
”Vi bryter sändningarna för ett viktigt meddelande: Detta är Sveriges Radio P1 och P4 med en extrainsatt väderrapport.
Medborgare och besökare i Sverige. Allmänheten i Jämtland, Härjedalen, Ångermanland, Medelpad och Hälsingland samt norra Dalarna varnas. Ett intensivt lågtryck utvecklades till storm utanför Azorerna. Det har på sin färd norrut fördjupats till svår orkan.”…

Håkan Bergmansson är uppväxt utanför Sundsvall och bor nu på landet i Norrvidinge kyrkby utanför Lund i Skåne. En genuin liten by snarlik små mysiga byar på landet i Provence och England.
Håkan hämtar ett ovanligt starkt känslomässigt djup ur ett långt yrkesliv bl.a. som fruktad och passionerad arbetsmiljö-inspektör. En roll där han i samband med svåra olycksfall och dödsfall kommit väldigt nära människor i kris.

Håkan är en författare som berör och inger hopp.

”Den Oändliga Kärleken” är Håkans första roman. Romanen aspirerar på en plats bland de svenska klassikerna.

Bokfakta:
Författare: Den oändliga kärleken
Isbn: 9789198529203
Förlag: Månfjärilens förlag
Utgiven: 2020
Sidor: 343 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Kategori: Skönlitteratur