Sophie Hannah, Morden på Kingfisher Hill

Detektiven med de små grå cellerna återuppstår i ett klurigt pusseldeckarmysterium i sann Agatha Christie-anda.

Hercule Poirot kontaktas av Richard Devonport, som vill att detektiven ska bevisa att hans fästmö Helen är oskyldig till mordet på hans bror Frank. Poirot reser med buss till Devonports exklusiva egendom på Kingfisher Hill. På bussen kräver plötsligt en upprörd kvinna att få gå av. Hon är övertygad om att hon kommer bli mördad om hon stannar kvar i sitt säte. Poirot får onda aningar, och hans känsla bekräftas när ytterligare ett mord sker. Kan det nya mordet och händelsen på bussen vara ledtrådar till att lösa mysteriet om vem som dödade Frank? Och hinner Poirot hitta mördaren och rädda en oskyldig kvinna från galgen?

Morden på Kingfisher Hill, Sophie Hannahs fjärde bok med den omisskännlige belgiske detektiven i huvudrollen, bjuder på en finurlig och engagerande mordgåta.

Sophie Hannah

Redan som 13-åring blev Sophie Hannah (f. 1971) beroende av Agatha Christie-deckare. ”Jag läste och samlade på mig alla hennes romaner på mindre än ett år och sedan dess har jag varit ett passionerat – vissa kanske till och med skulle säga besatt – fan. Det var Hercule Poirot och miss Marple som fick mig att vilja vika mitt arbetsliv åt att skriva kriminalromaner…”

Sophie Hannah har skrivit åtta psykologiska thrillers som är publicerade i nästan trettio länder. Flera av dem har även blivit filmatiserade. Under 2013 blev hennes roman Kind of Cruel nominerad till UK’s National Book Awards Crime Thriller of the Year och hennes roman The Carrier vann ”årets deckare” i Specsavers National Book Awards.

Sophie Hannah bor i Cambridge, England.

Sagt om boken

Anders Kapp har läst och recenserat, Morden på Kingfisher Hill,

Hercule Poirot är en av deckargenrens mest kända detektiver och nu återvänder han i högform i nyskrivna Morden på Kingfisher Hill; de små grå cellerna snurrar effektivt i ett klurigt pussel som utspelar sig i en överklassmiljö på den engelska landsbygden i februari 1931. Men Agatha Cristie dog ju 1976, hur kan de då komma nya Poirot-deckare, kanske vän av ordning frågar sig? Rättigheterna till hennes verk förvaltas av hennes ättlingar och de har utsett internationella bästsäljarförfattaren Sophie Hannah till skapare av Poirots nya fall. Det engelska uttrycket på denna typ av böcker är continuation novels, ett av de mesta kända svenska exemplen är kanske David Lagercrantz fortsättning på Stieg Larssons Milenniumböcker, men jag vet inte om det finns någon svensk beteckning; ”fortsättningsböcker” fungerar inte riktigt bra. Spännande är det nya pusslet i vilket fall som helst.

Läs hela recensionen här.

Svenska Deckarfestivalen 11-14 nov

Sophia Hannah kommer att delta på Svenska Deckarfestivalen torsdag 12 nov. Se hela programmet här.