Viveca Sten, Offermakaren

Just när skidsäsongen börjat i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas?

”Offermakaren” är första delen i Viveca Stens dramatiska nya serie Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen. Som alltid väver hon samman den storslagna naturen med starka karaktärer i en rafflande mordgåta som fullkomligt trollbinder läsaren.

Sagt om boken

Anders Kapp har läst Offermakaren och skriver i sin recension, ”Ända sedan 2008 är Viveca Sten fast förknippad med Sandhamn för miljoner läsare runt om i världen. De tio böckerna i serien Morden i Sandhamn har sålts i över sex miljoner exemplar i 40 länder och givit henne många priser. De flesta böckerna har filmatiserats, Morden i Sandhamn har blivit en stor succé för TV 4 i Sverige och har nått fler än 80 miljoner tittare världen över. Men nu händer plötsligt något nytt: Offermakaren är första delen i hennes nya serie Åremorden och om jag förstått rätt är det coronapandemin vi har att tacka för denna geografiska förändring. Här finns fler nyheter än bara en ny plats.”

Läs hela recensionen här.

Podcast ”Elin möter…”

Författaren Elin Olofsson producenten Annelie Lanner gör en podcast ”Elin möter…”. Nu har de satt Viveca Sten i intervjustolen.

– Jag älskar att låta platsen där det utspelar sig bli en egen karaktär! Det säger deckarförfattaren Viveca Sten när hon gästar podden, i ett samtal där vi pratar om hennes nya bok Offermakaren, likheter mellan Åre och Sandhamn och hur hon blivit den hon är idag. Dessutom: Annelie om broar och olyckor och jag om agenter, spioner och litterära agenter. Och MOFFA så klart – riktigt bra böcker den här gången!

Podcasten ”Elin möter…” görs av Annelie Lanner och Elin Olofsson. Lyssna på podcasten här.