Viveca Sten, Offermakaren

Just när skidsäsongen börjat i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas?

”Offermakaren” är första delen i Viveca Stens dramatiska nya serie Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen. Som alltid väver hon samman den storslagna naturen med starka karaktärer i en rafflande mordgåta som fullkomligt trollbinder läsaren.

Viveca Sten

Viveca Sten är en av Sveriges mest populära deckarförfattare. Hon debuterade 2008 med kriminalromanen I de lugnaste vatten, och har sedan dess gett ut ytterligare nio böcker i serien om Morden i Sandhamn. Hennes böcker är översatta till en mängd språk och har även filmatiserats för tv och sänts över hela världen. Hon har dessutom skrivit flera fackböcker, en kokbok och en rysartrilogi för barn med sin dotter, Camilla Sten. Sina vintrar tillbringar Viveca i Åre, vilket inspirerat henne till en ny spänningsserie – Åremorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *