Eva Swedenmark, Det är aldrig försent

Eva Swedenmark

De kallar sig Trion. Nancy har bestämt att män är för skrymmande för att hon ska orka med dem i sitt liv. Monica ägnar livet åt att sy, men saknar kärlek. Ingrid blir övergiven av sin älskare. För att trösta Ingrid drar trion till New York för en trevlig vecka och inser snart att det inte är för sent att förverkliga drömmar. Det fanns dessutom fortfarande kärlek, inte bara kärlek, också erotik, intensiva känslor.

Starka klipska kvinnor som inte alls har lust att tiga i församlingen, utan tar för sig. Och männen fanns där. I Central Park, i Brooklyn och på Manhattan. De blir sedda och eftertraktade. Ändå kanske den viktigaste insikten är att de har varandra, att de är väninnor som ger varandra stöd – när de väl kommit så långt att de vågar avslöja hemligheter de länge dolt för varandra.

Se bokhandlarns intervju om boken med Eva Swedenmark här.


Recension

Monica Gullman har läst, men slukat, ska jag säga, Eva Swedenmarks nya bok, Det är aldrig försent.

Jag har njutit av en härlig feelgoodroman som handlar om att ha modet att förverkliga sina innersta drömmar och att det aldrig är försent för kyssar och smek. Tre medelålders kvinnor, Nancy, Ingrid och Monica ger sig iväg på en resa till New York. I första hand för att Ingrid ska på slicka sina sår. Hon har kommit på sin älskare Ulf, i en intim situation med en betydligt yngre kvinna. Men också för att hälsa på Clas, Nancys son som jobbar som mäklare där. En resa som kommer att förändra deras liv. Monica är slöjdlärare, designar sina egna kläder i sprakande färger, kläder hon inte vågar visa sig i på Stockholms gator, men i New York vågar hon sticka ut. Nancy, förskolelärare, älskar de små barnen men börjar tycka att livet blivit för enahanda och tråkigt, hon vill förändra men vet inte riktigt hur? Ingrid, den perfekta sekreteraren på advokatkontoret hon jobbat på i många år. Där den fd älskaren Ulf är chef, hon säger upp sig, vad hon ska göra nu vet hon inte riktigt? Så drar tjejerna till New York, en vecka som totalt kommer att förändra deras liv. De får låna en ful och trist våning av Clas. De börjar på skoj rita om rummen på papper, kreativiteten flödar, de inspirerar varandra. De dricker vin äter god mat, träffar intressanta människor och trevliga män att flirta med. Så börjar veckan lida mot sitt slut, vad ska nu hända?

En härlig feelgood, jag ville inte att boken skulle ta slut, jag vill följa dessa medelålderskvinnor i fler böcker, så fortsätt skriv om dem snälla Eva Swedenmark.

Monica Gullman


Beställ boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.