Jens Daniel Burman, Arnes stege

Jens Daniel Burman, född 1978 i Sundsvall, uppväxt i Gnarp, bosatt i norra Hälsingland. Filmare, författare och konstnär.

Mitt i livet, 38 år gammal och med tusen projekt på gång tog livet en ny vändning för Daniel. Han skulle ge ut sin andra skräckroman, klippte dokumentärfilmer och hade långt framskridna planer på ett liv av författande på heltid. Han skrev sista punkten på den färdiga romanen ”Hasningar”, reste sig från datorn och drabbades av en massiv hjärnstroke. Året var 2017 och sedan dess har han kämpat som ett vilddjur för att återta sitt liv.

Trots halvsidesförlamning och expressiv afasi (han kan inte tala) samt åtskilliga komplikationer på en redan innan mycket drabbad kropp, har han nu etablerat sig som konstnär. Hans otroligt utrycksfulla målningar och kollage kan närmast beskrivas som mardrömmar och bodyhorror i tematik, men är egentligen bara en fortsättning på hans redan etablerade oeuvre där skräck och kropp har en central roll. Novellen ”Kött”, som bl a kan finnas både som ljudbok och i antologin 13 svarta sagor om OND BRÅD DÖD (förlag Swedish Zombie) är ett bra exempel på vad som sedan har utryckts med samma blodiga penseldrag i hans konst. Han har dessutom en mängd outgivna texter på lager som snart kommer att släppas, så hans författande har inte stannat av, tvärtom. Det kommer mer!

Jens Daniel Burmans senaste bok, ”Arnes stege”, är dock inte en roman i skräckgenren. Här visar han i stället upp sin förmåga att fånga tidens och naturens gång i lyriska drag. Han har tagit genren ”ensam man i stuga” till en ny nivå, men som i allt han gör finns döden och hyllningen till livet ständigt närvarande.

”Arnes stege” är ett av många manus han skrev före stroken och som han nu efter redigering gett ut.

Arne, ensam i ett torp vid skogen, minns sin älskade och gör sig redo att dö. Men först måste han fixa takläckan.

Jens Daniel Burman mediterar genom bokens huvudkaraktär livets förgänglighet och hur kroppen och naturen uppslukar varandra. 

Från början ett filmmanus specialskrivet för skådespelaren Per Oscarsson, har Jens Daniel Burman (skräckromanen ”Huset”) här lagt den rysliga fiktionen åt sidan. I ”Arnes stege” fokuserar han i närbild på livets slutskede i form av en gammal mans iakttagelser och minnen som letar sig allt längre tillbaka i Arnes långa liv.

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.