Sofie Sarenbrant, Munkavle


I femton år bar Sofie på en hemlighet som skulle vara lättare att ta med sig i graven. Då behövde ingen någonsin få veta. Men till slut valde hon att berätta. För sin egen överlevnad, men också för andras skull. Mellan åtta och tretton års ålder utsattes hon för sexuella övergrepp.

Den prisbelönta deckarförfattaren Sofie Sarenbrants sommarprat blev ett av 2020 års mest uppmärksammade med över 1,7 miljoner lyssningar. Efter den enorma responsen valde hon att färdigställa texten som hade påbörjats tjugo år tidigare – något hon aldrig trott var möjligt.

Munkavle är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade. Lägg skammen där den hör hemma: hos förövaren. Aldrig hos offret.

Författaren

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets svenska deckarförfattare 2019 och 2020. Hennes böcker har sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder.

Den fängslande serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Visning pågår blev den mest sålda deckarpocketen i Sverige 2015. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. Syndabocken, den efterlängtade fortsättningen på Tiggaren, blev årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Syndabocken och uppföljaren Skamvrån har vunnit Stora e-bokspriset. Med Mytomanen firar samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant tio år som författare. Skyddsängeln släpptes i maj 2021.

Nu finns Sofie Sarenbrants viktigaste bok. Munkavle är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade.

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.