J.K. Rowling, Julegrisen


Julegrisen är ett hjärtevärmande bladvändaräventyr om en pojkes kärlek till sitt högt älskade gosedjur. Boken är en helt fristående berättelse, och den vänder sig till barn från sex år och uppåt. En bok för hela familjen att läsa tillsammans, från en av världens främsta historieberättare.

Om boken:

Jack älskar sitt gosedjur, Lilla Gis. LG har alltid funnits där, genom hela hans barndom. En julafton händer något förfärligt – LG är försvunnen. Men julafton är en dag då mirakel kan ske, en dag då allting kan komma till liv – även gosedjur. Och Jacks nya gosedjur, Julegrisen (LG:s irriterande ersättare), har en djärv plan. Tillsammans ger de sig ut på en magisk resa, för att leta efter det förlorade gosedjuret, och för att rädda den bästa vän Jack någonsin haft …

Julegrisen är J.K. Rowlings första barnbok sedan Harry Potter. 2020 återkom författaren till barnböckerna med sagan The Ickabog, som publicerades online gratis för barn i lockdown, och som sedan gavs ut till förmån för välgörenhetsorganisationen Volant, som hjälper särskilt utsatta grupper som drabbats av Covid-19-pandemin. J.K.

Boken illustreras av Jim Field, som vunnit flera priser för sina illustrationer.

Julegrisen släpps samtidigt i ett trettiotal länder den 12 oktober 2021.

Författaren

J.K. Rowling är författaren till de sju Harry Potter-böckerna, som har sålt över 500 miljoner exemplar, översatts till över 80 språk, och blivit åtta filmsuccéer. Hon har även skrivit tre bredvidläsningsböcker för välgörenhet, däribland Fantastiska vidunder och var man hittar dem, som senare blivit en serie filmer. Berättelsen om Harry som vuxen fortsatte i en pjäs, Harry Potter och Det fördömda barnet, som J.K. Rowling skrev tillsammans med pjäsförfattaren Jack Thorne och regissören John Tiffany.

J.K. Rowling har tilldelats många priser och utmärkelser för sitt skrivande, även för sin deckarserie skriven under pseudonymen Robert Galbraith. Bland dem brittiska imperieorden för sina insatser för barnlitteraturen, franska Légion d’Honneur och Hans Christian Andersen-priset. Hon stödjer ett stort antal välgörande ändamål via sin organisation Volant, och är grundare av välgörenhetsorganisationen Lumos, som arbetar för utsatta barn.

Så länge hon kan minnas har J.K. Rowling velat skriva, och hon är som lyckligast då hon sitter i ett rum och fantiserar ihop historier. Hon bor i Skottland med sin familj.

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.