Läsborgarmärket blir realityserie för barn

Akademibokhandeln fortsätter att satsa på konceptet Läsborgarmärket, som ska uppmuntra barn till läsning. I Akademibokhandelns nya Youtube-serie får vi följa barn som kämpar för att ta Läsborgarmärket.

För att uppmuntra barns läsning släpper vi nu en realityserie på Youtube, där flera barn berättar om hur de kämpar för att ta Läsborgarmärket genom att läsa de 15 böcker som krävs.

– Barnen berättar om sin väg till Läsborgarmärket, hur man egentligen hinner med att läsa när det finns så mycket annat roligt man också vill göra, och ger sina bästa tips för att läsa fler böcker. Vi tror många barn kan känna igen sig i deras upplevelser, säger Cecilia Helsing, på Akademibokhandeln.

Läsborgarmärket finns att se på Akademibokhandelns Youtube och under de kommande månaderna kommer fler avsnitt att släppas.

Om Läsborgarmärket

Läsborgarmärket vänder sig till barn som håller på att knäcka läskoden. Varje barn som läser fem valfria böcker kan hämta ut ett vitt Läsborgarmärke. Efter tio böcker belönas barnen med ett rött märke och när de läst hela 15 böcker får de ett svart märke i läsning. Märkena är kostnadsfria och hämtas ut i butiken. Det föreligger inget köpkrav. Läs mer om Läsborgarmärket här.

1 kommentar på “Läsborgarmärket blir realityserie för barn

Kommentarer stängda.