Örjan Torell, Petra Torell Hagström, Sundsvallspromenader

Denna expansiva miljö betydde mycket för den våg av författare som vid sekelskiftet 1900 skapade en Sundsvallslitteratur mer eller mindre ur intet. Dessa författares romaner rör sig så nära verkligheten, att vi genom dem både kan höra ljuden från sekelskiftesstaden, se platserna som de en gång såg ut och möta människorna i den verklighet de levde. Men via promenaderna genom romanerna kan vi också möta den verklighet vi lever i idag i romanfigurernas allmänmänskliga styrkor och tillkortakommanden, som vi alla kan känna igen oss i. Sätt dig skönt i fåtöljen och följ med genom att läsa dig genom promenaderna eller läs först och promenera sedan, eller varför inte, ta med dig boken under armen och följa med oss ut genom staden!

Boken är på 208 sidor och rikt illustrerad, bland annat med kartor till de litterära promenaderna.

Läs här gärna minnesord över Örjan Torell, som publicerades i Sundsvalls Tidning i oktober 2021.

Recension

Läs gärna Eveline Santners recension av boken här.

1 kommentar på “Örjan Torell, Petra Torell Hagström, Sundsvallspromenader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *