Stina Flodén, Nu dör vi


Lugnet i villaidyllen förbyts snabbt i panik när Camillas man Mikael skjuts till döds i hemmet samtidigt som Camilla och barnen gömmer sig i badrummet. Mikaels död är obegriplig och familjen hamnar i chock. I sorgen har Camilla ingen aning om hur hon ska närma sig barnen.

När polisen kör fast försöker Camilla själv ta reda på vad som har hänt, men när en stor sten kastas genom fönstret blir hon rädd att någon även är ute efter henne och barnen. Trots det måste hon ta reda på sanningen, och när fruktansvärda hemligheter avslöjas inser Camilla att hon inte har en aning om vem hennes man egentligen var.

Nu dör vi av den debuterande författaren Stina Flodén är en skickligt skriven spänningsroman som lever kvar långt efter sista sidan.

STINA FLODÉN, bosatt i Göteborg, är socionom och personalvetare. Vid sidan av sitt arbete inom kommunal verksamhet driver hon Podden Skrivvänner tillsammans med författaren Anneli Olsson. Nu dör vi, den första i en planerad serie, är hennes debut.

Recension

Anders Kapp har läst ytterligare en av årets spänningsdebutanter, Stina Flodén, som kommer ut med sin första bok, Nu dör vi. I ett villaområde i Mariestad får vi träffa familjen Stensjö som består av föräldrarna Camilla och Mikael samt barnen, trettonåriga Anton och lillasyster Hedda. Men den familjen består inte så länge, redan i första kapitlet, när familjen snart ska samlas runt middagsbordet, är det någon som skjuter genom fönstret. Mikael dör. Camilla gömmer sig med barnen i badrummet och tänker: Nu dör vi. Det handlar alltså om en family noir, ett sorts kammarspel där bilden av den lyckliga familjen successivt krackelerar när hemligheter och lögner sipprar fram i sprickorna, en subgenre som blivit rätt populär under senare år. Det är välskrivet och spännande med en intelligent intrig men är det tillräckligt bra för att verkligen synas i den stora floden av nyskriven svensk spänning?

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *