Lena Philipsson,  I händelse av min död: En manual

Sedan Lena Philipsson slog igenom med Kärleken är evig i Melodifestivalen 1986 har hon blivit en av våra mest välkända och folkkära artister. Samtidigt har hon alltid hållit hårt på sin egen integritet och rätten till sitt privatliv. I vår debuterar hon som författare, med boken I händelse av min död: En manual.

– Den här boken handlar om mig själv och om vem jag är och hur jag tänker. Jag har ju alltid varit väldigt privat av mig, ja, rentav hemlig, och det här är ett sätt att dra undan förlåten och bjuda in läsaren till min hjärna, säger Lena Philipsson.

Under hela sin karriär har Lena Philipsson varit känd för att ha full kontroll över den kreativa processen. När hon nu skriver en bok om sig själv och sitt liv är det helt på hennes egna villkor. Hon har även gjort illustrationen till omslaget.

– Idén till boken fick jag redan för några år sedan. Men det var först 2021 som jag plötsligt var mogen att försöka förvandla min idé till verklighet. Jag bestämde mig för att boka in ett möte med ett bokförlag, säger Lena Philipsson.

Resultatet har blivit en samling uppriktiga, roliga och berörande texter om artistlivet, tidens gång, ensamheten och den ständigt närvarande kreativiteten. Och lite om Margaretha Krook. Allt skrivet med humor, svärta, insikt och en osviklig känsla för tajming.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *