Svenåke Boström, Om jag varit en humla

Svenåke Boström – En högst ordinär kille från Sundsvall?

Knappast. Frågan är om det över huvud taget finns några ”vanliga människor”. Den tanken slår mig när jag sträckläst boken.

I den här biografin får vi följa Svenåkes väg till drömyrket – att bli journalist. Han fick ta en del krokiga omvägar, han fick flytta runt en del i Sverige för att nå sina drömmars mål. Till slut hamnar han i ledningen för Sundsvalls Tidning med ansvar för grafik, design och ny teknik när hela mediabranschen stöps om och helt nya möjligheter öppnar sig. Som grädde på moset blir han också internationell ord­förande för Society for News Design, där mediafolk från hela världen målmedvetet arbetar för att få ut det mesta av den nya tidningstekniken.

I den personligt hållna berättelsen får vi flera spän­nande inblickar i livshändelser, som lätt hade kunnat föra livet i helt andra banor eller kunna leda rakt in i döden.

Svenåke Boström tar sats från helt olika utgångs­punkter och infallsvinklar – allt från tidningserfaren­heter med kolleger i olika länder, till vilken roll Gud har spelat i hans föränderliga liv där familjelivet också genomgått stora förändringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.