Kicki Sehlstedt, För din skull

För din skull utspelar sig mitt i gängkrigens Stockholm – men nu är det kvinnornas historia som berättas.

En ung kille skjuts till döds i en kolonistuga i centrala Stockholm och alla tror att han är ett offer i kriget om innerstadens droghandel. När 15-åriga Mira tar på sig skulden ställs allt på ända.

Kriminologiprofessorn Kajan Berglund och journalisten Aida Svanteson bestämmer sig för att ta reda på sanningen om vem som har skjutit pojken och varför. Snart upptäcker Aida att det finns en koppling till hennes eget liv – och att hon och hennes dotter är i fara.

Fjärde, fristående delen i Probono-serien är en skrämmande aktuell kriminalroman om kvinnorna i den kriminella världen och hur långt de är beredda att gå för att skydda dem de älskar.

Recension

Anders Kapp har läst boken och skriver: ”Skjutningar, gängbrottslighet och kriminella förortsnätverk har blivit allt mer frekventa bland nyhetsrubrikerna på senare år vilket gör det naturligt att det också blir en växande tematik inom spänningslitteraturen. Det är inget fel i det, det är ett viktigt tema att behandla, men när väldigt många springer på samma boll blir det inte alltid så lyckat. Utöver den verklighet som finns inspireras författarna också av tidigare verk på området; det kan vara allt från Gudfadern och andra skildringar av amerikansk maffia till Jens Lapidus böcker med start i debuten med Snabba cash 2006 och framåt. En del fungerar, en del fungerar inte alls. Jag har just läst ut två exempel från denna flodvåg – en bok som jag verkligen gillar och en som jag inte alls tycker om – och börjar på den positiva sidan. Det är Kicki Sehlstedt som i slutet av augusti kommer ut med sin fjärde bok, För din skull, hennes bästa hittills som ger en stark, berörande, trovärdig, realistisk och dessutom mycket välskriven skildring av logiken bakom denna skrämmande utveckling med hjälp av det som skönlitteraturen är bäst på, genom att låta oss komma nära några få människoöden.

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *