Wowzadelux’s Ina har läst Johan Rundbergs, Nattkorpen

Sååå… Holy macaroni med en shitload ketchup på kompisar, Nattkorpen av Johan Rundberg är så gröndjävulusiskt bra!

Här snackar vi lätt topp fem hittills i år! 🤩

Såhär: Stockholm 1880 ser den strängaste vintern på många år. Ett par år tidigare skakades staden av en rad bestialiska mord och nu sätter en mördare skräck i den igen. 11-åriga barnhusbarnet Mika hamnar mitt i smeten när polisen får upp ögonen för henne.

Mika är en underbar hjältinna att följa, hon har inte bara en fantastisk iakttagelseförmåga a’la Sherlock Holmes, hon är gatusmart och har ett stort hjärta också ❤️

Med fast hand och mycket galghumor gör hon livet drägligt för de andra barnen på barnhemmet medan vintern håller staden i ett järngrepp.

Mika bär dessutom på ett eget mysterium, vem är hon? Vars kommer hon ifrån? Varför påminner den lilla bebisen som lämnades in till barnhemmet sent en natt så mycket om henne själv? Ni ser ju, spännande! 😍

Berättandet är utomordentligt bra. Miljöer och karaktärer så levande att jag för en stund är där, känner dofterna (🤢) och vinden som skär genom märg och ben. Jag rekommenderar den så ini helvitte mycket, till alla. Ja alla. Inte bara bokslukarbarna, utan alla som tycker om spännande berättelser med tokfräckra hjältinnor och levande miljöer! Så det så.

❤️/Ina
Ps. Det gör ju inte saken sämre att det är Alvaro Tapia som illustrerat omslaget. Tycker fortfarande att hanses Harry Potter-omslag är de allra vackraste 😍


Nattkorpen är den första delen i serien om Månvind & Hoff, en spännande och hisnande välskriven trilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

”Så fängslande att den faktiskt inte går att släppa.”
Stina Nylén, Göteborgs-Posten

Nattkorpen vann Augustipriset 2021 i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Nattkorpen och Tjuvdrottningen, de första delarna i Månvind & Hoff-serien, vann Crimetime Award för Årets barndeckare 2021. Nattkorpen vann också Barnens Romanpris i Karlstad 2021, i kategorin Årets spänningsbok.

Bokfakta:
Författare: Johan Rundberg
Isbn: 9789127164031
Förlag: Natur & Kultur
Utgiven: 2021
Sidor: 183 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Barn & Ungdom, från 9 år


Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


1 kommentar på “Wowzadelux’s Ina har läst Johan Rundbergs, Nattkorpen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *