Johan Rundberg, Tjuvdrottningen

Våren har väckt staden till liv och på Norrbro flockas åskådarna runt en populär knivkastarföreställning. Men på Allmänna barnhuset har Mika annat att tänka på. Två av de föräldralösa barnen skolkar från skolan och konstapel Valdemar Hoff kommer med en oväntad anklagelse. Snart inser Mika att barnen är in blandade i något mycket farligare än de själva förstår. För att rädda dem måste hon sätta sitt eget liv på spel.

Tjuvdrottningen är den andra delen i serien om Månvind & Hoff, en spännande och hisnande välskriven trilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

  • Här kan du läsa en recension av den första delen, Nattkorpen.

Bokfakta:
Författare: Johan Rundberg
Isbn: 9789127164062
Förlag: Natur & Kultur
Utgiven: 2021
Sidor: 191 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Barn & Ungdom, från 9 år


Sagt om boken:

📖 Hej bokkompisar, nu är det boktipstajm 📖

Men asså hörrni kompisar! Att hänga med Månvind och Hoff igen är rent läsljuvel! Tjuvdrottningen av Johan Rundberg är topnotchig från början till slut 😍

Såhär: En tid har passerat sen Mika hjälpte Valdemar Hoff att fånga Nattkorpen. Livet på Allmänna Barnhemmet går sin gilla gång. Mika hjälper Amalia att ta hand om knattarna och ibland jobbar hon i baren på Kapellet.
Allt är ungefär som vanligt, men Mika är rastlös, och nåt är på gång med barnen. En dag är Ossian borta, och ungefär samtidigt dyker Valdemar Hoff upp i hennes liv igen.

Den här boken om Mika Månvind är så fin. Där Nattkorp var mer läskig och full av isande vindar är Tjuvdrottningen lågmäld och handlar mer om familj och tillhörighet. Om vänskap och svek, men också om att förlåta och se till andras bästa. Att hitta sitt egenvärde och sin plats i tillvaron. Den är förstås ruskigt spännande också, och Mika ställs inför svårigheter där hon än en gång måste använda både sitt intellekt och sitt mod för att rädda sina homies och avslöja den ondskefulla planen ❤️

Barnen lockas med drömmar om Äppelgården. Ett paradis där de får vara fria, lyckliga och äntligen kan få det hem de längtar efter. Men som kanske egentligen är något annat? 😱
(Jag kan inte låta bli att tänka på Nangijalas Körsbärsdalen)
Anyways, Mika gör vad hon alltid gör och sätter sitt liv på spel för att rädda de som behöver räddas. Hon är så sabla cool, Mika. En favvohjältinna for sure. Hon är smart, kvicktänkt och skarpögd. Känslig och omhändertagande, sökande och nyfiken. Dessutom har hon en slutledningsförmåga värdig självaste Sherlock Holmes.
Ni märker ju, asball ❤️

Om Tjuvdrottningen vore ett väder skulle den vara en solig eftermiddag i september där allting badar i ett gyllene ljus och fjärden glittrar som en hel bröt diamanter.

Tjuvdrottningen må vända sig till bokslukarbarna, men den passar alla som älskar ett äventyr.
Berätta kompisar, har ni något tips på ett redigt bra äventyr. Gärna historiskt! ❤️
/Ina #wowzadelux


Beställ/Reservera boken!

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *