Hans Ekendahl, Dag för dag som pilgrim

Till fots mot Santiago de Compostela – på cykel till Trondheim

Det var inte självklart, att det skulle bli en bok av mina dagliga anteckningar från vandringarna på pilgrimsleden El Camino och cykelturerna längs S:t Olavsleden. Jag blev inspirerad av många i min omgivning, som kände sig frestade att dokumentera sina livsminnen eller att få utlopp för en skrivarambition i ett ämne som varit intressant att fördjupa sig i.
Mitt mod växte efter några års funderande. Jag bestämde mig. Jag skulle sammanställa mina noteringar i en bok. Det blev också ett sätt att återuppleva resorna. Att det blev i pilgrimers efterföljd, berodde på flera skäl.
Lockelsen till de mytomspunna vandringslederna med underbara skrönor och historiska sanningar. Att prestera något över det vanliga rent fysiskt styrde också valet. Att bekanta sig med nya miljöer, möta människor av olika nationaliteter och ta del av landets kultur i vid bemärkelse, tillhör också motivbilden. Att göra något på tu man hand, avskärmade från vardagen, tillsammans med en kamrat sedan många år, betydde en hel del.
Det bör påpekas att vi som sekulära personer hade inga ambitioner att uppnå någon religiös upplevelse. Men kyrkobesök kan vara frestande att göra av andra orsaker. Upplevelserna bär vi med oss resten av våra liv. De tillhör något av det bästa som hänt oss.
Kanske boken kan inspirera några personer att göra samma resa som vi. Jag tror ingen ska bli besviken.

Bokfakta:
Författare: Hans Ekendahl
Isbn: 9789177656753
Förlag: Recito
Utgiven: 2022
Sidor: 205 sidor
Språk: Svenska
Format: Danskt band
Genre: Resor


Sundsvalls Tidning Onsdag 28 september 2022

Hans berättar om sina pilgrimsfärder i ny bok!

Susanne Holmlund har träffat Hans och du kan läsa om deras möte här.

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *