Viveca Sten, Botgöraren

Strax före påsk hittas affärskvinnan Charlotte Wretlind brutalt mördad i sin svit på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Paniken sprider sig i trakten och Daniel Lindskog och hans kollega Hanna Ahlander tar sig omedelbart an fallet. Det visar sig att offret har kopplingar till Storliens berömda högfjällshotell, en anrik men nergången skidanläggning som sedan många år förlorat sin forna glans.

Daniel har börjat gå i terapi för att hantera ilskan som ställer till det i hans relationer, Hanna försöker förgäves hålla reda på sitt känsloliv. Tillsammans leds de in i en vindlande utredning kantad av trasiga relationer, svåra konflikter och plågsamma barndomsminnen.

”Botgöraren” är tredje delen i serien Åremorden, där Viveca Sten väver samman den storslagna naturen med starka karaktärer i mordgåtor som fullkomligt trollbinder läsaren.

Viveca Sten

Viveca Sten är en av Sveriges mest populära deckarförfattare. Hon debuterade 2008 med kriminalromanen I de lugnaste vatten och har sedan dess gett ut ytterligare tio böcker i serien Morden i Sandhamn. Hennes böcker är översatta till ett otal språk och har filmatiserats för tv och sänts över hela världen. Hon har dessutom skrivit flera fackböcker, en kokbok och en rysartrilogi för barn med sin dotter, Camilla Sten. Sina vintrar tillbringar Viveca i Åre, vilket inspirerat henne till den nya spänningsserien Åremorden. Den första delen, Offermakaren, utkom 2020 och fick ett enastående mottagande av både kritiker och läsare. 2021 kom uppföljaren Dalskuggan som även den blev en formidabel succé. Del tre, Botgöraren, släpptes i oktober 2022.

Recension

Anders Kapp har läst Viveca Stens senaste bok och utropar ”Fjällspänning i världsklass!”

Charlotte Wretlind är en rik och framgångsrik affärskvinna som nu har fullt fokus på sitt största projekt hittills; hon ska riva Storliens anrika men nedslitna högfjällshotell och ersätta det med ett helt fantastiskt nytt hotell, exklusivt på extrem nivå ska det locka rika turister från hela världen. Hon brottas med finansieringen och ett hårt lokalt motstånd men hon är stentuff, kan gå över lik för att driva igenom sin vilja. Som barn var hon själv där med sin familj under julhelgerna och nu, femtiosex år gammal, ska hon överträffa den glansperiod som hotellet då hade. Hennes krävande pappa är visserligen död men hon vet att han äntligen skulle vara nöjd med henne om hon bara lyckas genomföra detta. Men strax innan påsk hittas hon brutalt mördad i sin exklusiva svit på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Det är upptakten till den tredje delen i Viveca Stens serie Åremorden, Botgöraren, där vi får återse det återkommande huvudpersonerna Daniel Lindskog och Hanna Ahlander som tillsammans med sina kolleger får ett svårt fall att ta sig an. Naturligtvis är detta fantastisk läsning, hon är en av våra absolut bästa spänningsförfattare, men för mig blev det också ett glatt återseende av min egen barndoms Storlien, ett mycket mer positivt minne än för några av karaktärerna i denna berättelse.

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *