Jannice Eklöf, 30 månader

Juva är fyra år gammal när hon drabbas av ALL; Akut lymfatisk leukemi, men det dröjer sju månader innan diagnosen fastställs. Sju månader under vilka Juvas kropp prövas till bristnings gränsen och är nära att ge upp. När hon till slut får hjälp är den nyblivna femåringen dagar från döden, och den kamp som fortfarande väntar kommer ta hårt på den lilla kroppen. Under två och ett halvt års behandlingar kastas familjen mellan hopp och förtvivlan, med såväl glädje som sorg ständigt närvarande. Upplevelser som svåra krampanfall, plåster som ska bort från sargad hud och portnålar som inte hamnar rätt sätter djupa spår i alla, inte minst Juva själv.

Det här är familjens historia, berättad av Juvas mamma, Jannice Eklöf.

Jannice Eklöf

Jannice Eklöf debuterade 2016 med feel good-romanen “Genom paradiset på en spikmatta” och skrev som bäst på en uppföljare när hennes femåriga dotter diagnosticerades med ALL; Akut lymfatisk leukemi. Bokskrivandet fick sättas på paus, liksom livet i övrigt. 

Idag har Jannice två företag. 3E Media äger hon tillsammans med en kollega och de ger ut det lokala annonsbladet Ljunganbladet. I det egna företaget Joniva jobbar Jannice som frilansjournalist och fotograf. 

I augusti 2022 utkom boken “30 månader”, som handlar om dottern Juvas två och ett halvt år långa cancerbehandling.

1 kommentar på “Jannice Eklöf, 30 månader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *