Christina Öhman, Under svart himmel

En pojke. En legend. En förhäxad kråka.

Lars känner sig ensam och finner tröst hos en oväntad vän, en kråka som tycks följa honom vart han än är. En mörk vinternatt hör han en knackning på sitt sovrumsfönster, men det är inte kråkan han kommit att kalla Kara, utan en flicka i hans egen ålder. Naken ute i kölden. Flickan lämnar honom inte ifred. Hon fortsätter dyka upp och människor i Lars närhet dör under mystiska omständigheter.

Sexton år framåt fördunklas Lars tillvaro av en sorg från barndomen och han har genom år av terapi accepterat att både kråkan och flickan endast levt i hans fantasi. Till den dag fasaden rämnar, när en kvinna med bekanta, mörka ögon dyker upp vid hans hem. Smutsig och utmärglad säger hon Jag har hittat dig igen.

Under svart himmel är Christina Öhmans debutroman och första delen i en serie.

Författaren

Christina Öhman jobbar som mekanikkonstruktör  till vardags och skriver rysliga historier på sin fritid. Hennes debutroman ”Under svart himmel” är den första delen i en trilogi och Seraf Förlags första bok i deras satsning inom genren Skräck. 

Hemorten Piteå och fasansfulla förvandlingar är centrala delar i denna mörka berättelse som ofta beskrivs som vemodig och välskriven. 

Förutom att bredda den lokala litteraturen vill författaren visa att skräck är mer än bara läskig. Därför rymmer hennes första bok både djup (bildligt och bokstavligt), sorgmod och lite värme mellan det krypande obehaget. 

Härnäst släpper Öhman novellen ”Stormens tid” i antologin ”Vintergnista” via samma förlag och debutromanen kommer som ljudbok i december. 

Hösten 2023 väntas både uppföljaren ”Under mörk jord” och den fristående novellen ”Prypjats döttrar”.

Sagt om boken

”Öhman har skapat ett mästerverk blandat av norrländskt vemod och skräck.” – Stina, @a.fantasy.life

#Wowzadelux (Dammråttorna Ina & Mia) skriver:

📖 Hej bokkompisar, nu är det boktipstajm 📖

Under svart himmel av Christina Öhman är något så underbart och udda som en mörk och realistisk saga och jag älskar det! 😍

Såhär: Vi följer Lars, Lars som till synes är en helt vanlig pojke. Men som i alla sagor finns mer hos vår hjälte än vad vi anar vid första ögonkastet. Och, som i alla sagor och tyvärr för Lars, får vi följa honom genom en hel del prövningar.

Det är vemodigt och vackert. Stundtals läskigt. Vissa scener är fruktansvärda och några är: ”nej, noppski. Händer inte!” (försökte eventuellt läsa med stängda ögon) ytterligare andra känns i hela hjärtat ❤️
För mig som bonafide fågelfobiker hade det antagligen varit bättre att skumma vissa partier, men med det språket ville jag inte missa något. Så… hej mardrömar, här kommer jag 😬😅

Det är en alldeles fantastisk debut! Den är till och med rent häpnadsväckande bra.
Språket är fenomenalt. Fläckfritt. Top notch. Bitarna med dialekt gör resten till så mycket mer, älskar det! 😍

Miljöerna är härligt levande, jag känner lukten av skolgården och Harrträsket och tycker så mycket om när vi är hemma hos Lars. Håller för näsan när vissa karaktärer visar sig (🤮) och jag kommer nog aldrig glömma synen av den där svarta himlen.
Karaktärerna är så fina och genuint mänskliga (de flesta iaf) Mina favoriter är nog Inger och Ulla. Och Lovisa såklart ❤️

Om Under svart himmel vore ett väder skulle den vara en dag i mars. En sån dag när snön fortfarande ligger kvar men diken börjar fyllas av smältvatten och himlen är täckt av hot om mer snö.

Ni vet den där grejen när man nojar över om en bok man väntat på ska vara så bra som man hoppas? Den grejen? Nåväl, här vare no worries. Jag golvades fullständigt 😍
Makalöst, Kicki, my fear 💙

Berätta kompisar, när överträffade en bok era förväntningar sist? ❤️ /Ina

Ps. Nördandet med Köplust är pricken över i!
Ps igen. När kommer uppföljaren?


Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *