Olivia och Alva Nordfeldt, Mörkerspår

I en stad i vad som borde kallas Mellansverige men istället kallas Mellannorrland är det lugnt och tyst när midnattstimman är slagen. Tysta är kullerstensgatorna och tomma är gränderna. Men i skogarna som fortfarande finns kvar trots avverkning och parkbygge rör sig något i skuggorna. En mörk figur på jakt

11-åriga Yasmin ser fram emot en fartfylld sommar i Göteborg med basket och mysiga grillkvällar med Myran och Lova, men hennes pappa har andra planer. Hon ska nämligen få tillbringa sommaren mitt ute i ingenstans, i Norrlands skogar tillsammans med sin mormor. Men Yasmin hinner knappt kliva av tåget innan underliga saker börjar hända; kakor som försvinner spårlöst, oförklarliga ljud och mystiska mörka spår i natten.

Tillsammans med sin nyfunna och mycket lustiga vän Kurre och hans busiga lillebror Sixten, måste de hitta vad som lurar i mörkret, lösa skogens gåta och på så vis rädda hela byn från ödeläggelse.

Om författarna

Alva Nordfeldt, jobbar som bibliotekarie i Linköping.

Olivia Nordfeldt, jobbar som veterinär i Sundsvall.

Mörkerspår kom till med syftet att delta i Bonniers manustävling 2021. Vi vann inte, men eftersom vi var nöjda med vårt verk så valde vi att ge ut den i alla fall.

Vi har båda skrivit och läst sen vi var mycket små och har drömt om att ge ut en bok. Inspirationen till berättelsen är hämtad från vår uppväxt i Sundsvall och skriven med inslag av fantasi och humor!

1 kommentar på “Olivia och Alva Nordfeldt, Mörkerspår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *