Anna Platt, Ingen du älskar kan dö

Lena har lämnat ett trasigt äktenskap för att uppfylla sin dröm om att öppna ett pensionat på Mallorca. Men i en grop på hennes nya tomt hittas en död man. Renoveringen stannar av och Lena dras in i sökandet efter mannens identitet.

I Stockholm inleder Bianca en passionerad affär med sin gifta chef, samtidigt som hon tampas med saknaden efter sin bror som försvann spårlöst fyra år tidigare.

Och i Sligo på Irland upptäcker Shane att den man som han har trott var hans pappa inte är det. Så vem är då hans biologiske far?

Efter den kritikerhyllade debuten Vi faller återkommer Anna Platt med ett intrikat romanbygge om tre människor vars öden vävs samman av ett brott.

Anna Platt

Anna Platt är verksam som manusförfattare och har arbetat med tv-serier som Det som göms i snö, Knutby, Huss och Partisan. Hon tillbringade sina första år i USA men flyttade till Linköping med sin familj när hon var åtta år gammal. Hon har även bott på Irland och Mallorca. Idag lever hon i Stockholm. 2017 debuterade hon som romanförfattare med den kritikerrosade romanen Vi faller.

Recension

Anders Kapp har läst boken och skriver följande.

För många av oss är Love Actually en av de mest älskade julfilmerna där vi får följa ett antal helt separata berättelser som så småningom bildar en helhet. Att parallellt röra sig mellan olika berättarperspektiv är en mycket vanlig teknik men oftast finns tidigt något gemensamt som de olika perspektiven betraktar. Det är mer ovanligt med helt avskilda skeenden med helt olika människor på helt olika platser. Jag vet inte om jag någonsin sett det så skicklig genomfört som i spänningsdebuterande Anna Platts Ingen du älskar kan dö. Har aldrig tidigare nominerat någon bok till årets spänningsdebut innan året ens har börjat, men den här känns redan given på den listan. Någon riktig debutant är hon kanske inte, Anna Platt har skrivit många manus till olika TV-serier och kom 2017 ut med romanen Vi faller, men det här är hennes första inom spänning och det är en fröjd att få möta en ny svensk stjärna på denna himmel.

Jag är otroligt nyfiken på hennes skrivprocess. Arkitekturen är så exakt på minsta lilla detaljnivå, har inte hittat ett enda fel och det är riktigt ovanligt för en så komplex konstruktion som detta är. Har hon någon gigantisk vägg med postitlappar, är en stjärna på excel eller är det något sorts storyboardshjälpmedel hon använder? Hoppas få träffa henne vid något tillfälle för att fråga.

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *