Angelica Rodriguez, Rosa Bussarna och han som aldrig slutade leka

Den här boken handlar om Rosa Bussarna och Anders Eriksson, en man som aldrig tog klivet in i ekorrhjulet utan gick sin egna väg.

Anders Eriksson, Foto Angelica Zander

Boken riktar sig till läsare som rest med rosa bussarna, för de som alltid drömt om att resa med dem och för de som helt enkelt bara vill läsa en rolig bok fylld med massa historier, tänkvärda citat och bilder.

År 1969 köpte Anders Eriksson sin första Scania buss och körde den från Sundsvall, hela vägen ner till Indien och tillbaka. Det blev starten för Anders reseföretag Rosa Bussarna.

Men allt började förstås långt innan första Indienresan. Att Anders var en sann entreprenör kunde man se redan när han var liten. Han växte upp i Ånge, där hans föräldrar drev Stora Hotellet. Anders hittade på massor med bus på hotellet och runt omkring i byn, både på egen hand och tillsammans med kompisar. Hans uppfinningsrikedom och leklust följde honom sedan när han gjorde lumpen på Älvsnabben, när han gick på restaurangskolan i Sandviken och under åren då han jobbade i restaurangbranschen.

Ett exempel på Anders leklust är att han en vinter tjuvåkt kälke bakom en taxibil mellan Ånge och Alby. En taxibil körd av min pappa, som drev taxirörelse i Ånge vid den tiden! Han anade inte att han hade en tjuvpassagerare bakom bilen…

Ett halvt sekel har passerat sedan han köpte sin första buss och i mer än 50 år har Anders Eriksson tagit resenärer till jordens alla hörn. Det har blivit många rosa bussar och lastbilar genom åren. Resorna har varit många och äventyren har avlöst varandra. Det här är en samling av Anders alla historier, och dessutom delar chaufförer och reseledare med sig av händelser de varit med om. Tack vare alla dessa upplevelser har Anders byggt upp sitt livsverk Rosa Bussarna och hjälpt otaliga människor att skapa minnen för livet. Packa väskorna, leta fram passet, it’s time to take a trip down memory lane….

Mer att läsa

Läs en artikel om Rosa Bussarna i resetidningen Vagabond här.

Följ Rosa Bussarna på Facebook här.

Beställ boken

Du kan beställa boken för avhämtning i butiken eller leverans över hela världen här.

1 kommentar på “Angelica Rodriguez, Rosa Bussarna och han som aldrig slutade leka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *