Elizabeth George, Något att dölja

En kvinna med nigerianskt påbrå hittas medvetslös i sin lägenhet i London och hamnar i koma. När hon sedan dör blir det ett fall för Scotland Yard, eftersom Teodora ”Teo” Bontempi var polis.

Kriminalkommissarie Thomas Lynley ansvarar för utredningen. Snart får de veta att Teo varit en del av en grupp som utrett fall av kvinnlig könsstympning, något som fortfarande tillämpas i vissa nigerianska och somaliska grupper i staden.

I jakten på en lösning tar Lynley hjälp av sina kollegor Barbara Havers och Winston Nkata. Tillsammans måste de lyckas reda ut alla lögner och hitta en mördare som är fast besluten att hålla sig gömd.

Något att dölja är den 21:a romanen om Elizabeth Georges älskade karaktärer Thomas Lynley och Barbara Havers.

Författaren

Elizabeth George föddes i Warren, Ohio, och växte upp i staden Mountain View nära San Francisco. Hon avlade filosofie magisterexamen i engelska vid University of California i Riverside och har också tagit examen i socialt arbete vid California State University i Fullerton. I tolv och ett halvt år undervisade hon i allt från stödundervisning i engelska till Shakespeare. Hon valdes då också bl a till ”Årets lärare”. Elizabeth George är bosatt på Whidbey Island utanför Seattle i staten Washington.

Elizabeth George är den psykologiska spänningsromanens okrönta drottning. Hennes romaner om New Scotland Yard-inspektörerna Thomas Lynley och Barbara Havers har belönats med en mängd internationella priser och även filmatiserats för TV av brittiska BBC.

Recensioner

Anders Kapp har läst boken. Det här är hans recension.

Något att dölja är Elisabeth Georges tjugoförsta roman med Thomas Lynley och Barbara Havers i huvudrollerna. Trettiofyra år efter den första delen av denna enorma succéserie kan man tro att hon bara ska köra på i gamla hjulspår, men så är det inte alls, hon lyckas förnya sig själv på ett imponerande sätt. Det här är mörkare än vanligt, har ett mer brinnande patos, stannar kvar i London i stället för de sedvanliga utflykterna till andra delar av landet, framför allt i Londons allra fattigaste delar där vita ansikten sällan förekommer. Huvudtemat är könsstympning, kvinnlig omskärelse, som fortfarande tillämpas här och var, även i London trots att det är illegalt…”

Läs hela recensionen här.

1 kommentar på “Elizabeth George, Något att dölja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *