Nella Larsen, Passera

En sommardag 1927 möts två kvinnor på en hotellterrass i Chicago. Irene Redfield märker att någon stirrar på henne och tror först att hon blivit avslöjad. Så känner hon igen kvinnan vid bordet intill som Clare Kendry, barndomsvännen från en helt annan del av staden. Båda kvinnorna passerar som vita på en plats där de egentligen inte har tillträde. Mötet mellan dem leder in på en väg som obönhörligen slutar i tragedi.

Författaren

Nella Larsen (1891-1964) utgav under sin livstid en rad noveller samt två romaner, ”Quicksand” och ”Passera”. 1930 mottog hon ett Guggenheim-stipendium för att skriva en tredje roman, men hon lyckades aldrig finna något förlag till denna och drog sig därefter helt tillbaka från den litterära scenen för att istället arbeta som sjuksköterska.

Läs mer om Nella Larsen här.

1 kommentar på “Nella Larsen, Passera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *