Ellen Strömberg, Vi ska ju bara cykla förbi

Vinnare av Augustpriset 2022!

Manda och Malin går vårterminen i nian, de är bästisar och bor i ett litet samhälle där det verkligen inte händer mycket. Malin och Manda kallas ”cyklarna” för att de så ofta cyklar omkring i jakt på något spännande – en snygg kille, en fest, lite kärlek, vad som helst. Om de inte cyklar så hänger de vid kiosken nästan varje dag, eller på bibblan. När den snyggaste killen Manda någonsin sett börjar jobba på pizzerian känner hon att äntligen, nu kan livet börja! Men hur intresserad är han egentligen av henne, är hon inte alldeles för vanlig för honom? Och hur intresserad är hon, när allt kommer omkring?

Ellen Strömberg fångar på pricken tiden då man fortfarande är så ung, men själv tycker att man är väldigt vuxen, när ens familj mest är en plåga och man byter kläd- och musikstil varannan vecka. Karaktärsteckningen är träffsäker, igenkänningen hög, och Vi ska ju bara cykla förbi rymmer både allvar och befriande humor.

Ellen Strömberg är född 1987 och bosatt i Jakobstad i Finland. Hon debuterade på Schildts & Söderströms med vuxenromanen Jaga vatten 2018. Året därpå kom Klåda och 2020 gavs barnboken Maggan året runt ut. För Jaga vatten fick Ellen Strömberg Finlands svenska författareförenings debutantstipendium.

Recensioner

”Det är en klassisk handling, men tusan vad härligt det är att läsa den en gång till i Ellen Strömbergs version.”

Johanna Lindbäck, Expressen

”En träffsäker bok om längtan, vänskap och systerskap.”

Maria Friedner, Jönköpings-Posten

”Att Strömbergs prosa dessutom är både rapp, rolig och suggestiv gör boken till en av vårens bästa.”

Lydia Wistisen, DN

1 kommentar på “Ellen Strömberg, Vi ska ju bara cykla förbi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *