Mikael Johansson, Imse Dumse

Läs de roliga böckerna om Imse Dumse

Imse Dumse Banner

Imse Dumse är en tokrolig och varm historia om spindeln Imse Dumse (nästkusin med Imse Vimse) som ställs inför olika vardagsproblem i insektsriket. Han är en busig och påhittig spindel som gärna äter insekter men som har ett gott hjärta. Böckerna är en blandning av Lennart Hellsings upp-och-nedvända humor och Sven Nordqvists varma bildspråk.

Imse Dumse är en lite vuxnare bilderbok för barn mellan 3 – 8 år och passar bra som högläsningsbok eller för barn som lärt sig läsa. Böckerna är skrivna av entreprenören och filantropen Mikael Johansson och illustrationerna är skapade av konstnären Kristina Aspén.

Imse Dumse och den stora nätkampen

I första boken ”Imse Dumse och den stora nätkampen” får Imse Dumse konkurrens av en granne som flyttar in bredvid honom. Han får alla insekter medan Imse Dumse inte får några. Trots många försök blir det inte bra och Imse Dumse får hitta på något för att lösa situationen.

Imse Dumse går på cirkus

I ”Imse Dumse går på cirkus” besöker han en loppcirkus. Det börjar inte så bra när alla tror att han ska äta upp dem och när väl cirkusen börjar blir han inte imponerad av konsterna. Till slut tar han över hela cirkusen till stora publikens jubel (lopporna var inte lika glada).

Imse Dumse – Kung över myrstackarna

I ”Imse Dumse – Kung över myrstackarna” klär han ut sig till myra för att jobba och komma i form. Tyvärr äter han upp lite myror på vägen, vägrar att städa pissmyrornas toaletter och är allmänt lat. Ändå blir han plötsligt kung, inte särskilt populär och ännu mindre när alla ser att det sitter en spindel på tronen.

Imse Dumse som flugfångarmästaren

I ”Imse Dumse som flugfångarmästaren” hittar han på ett sätt att fånga alla flugor i hela skogen. Då blir det först problem med Flugbolaget, sedan FFFFF (Flugfångarnas Fria Företagare Förening), Hesa Fredrik och slutligen också Flugfartsmyndigheten.

Bokfakta:
Författare: Mikael Johansson
Illustratör: Kristina Aspén
Förlag: Spindeln AB
Utgiven: 2020-2022
Sidor: ca 30 s/bok
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Barn Ungdom 3-8 år

Pris: 179 kr/st


Beställa/Reservera

Vi kan reservera dessa titlar åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.

Fyll i formuläret nedan med de titlar det gäller så återkommer vi till dig så snart vi kan. Din reservation ligger kvar i 48 timmar.