Per Berg, Spöknatta

Nora reser upp till Hälsingland för att vara hos mormor och morfar under höstlovet. I Ljusdal pågår förberedelser inför höstens stora fest, Spöknatta, och Nora ser fram emot nattbio och spökvandring tillsammans med grannpojkarna Oskar och Simon. Men redan första kvällen märker hon att det är något som inte stämmer med mormor, hon beter sig underligt. Kan det ha något att göra med spökbrädet, som de hittade på vinden i somras? Frågan är bara vart det har tagit vägen. Samtidigt som Nora försöker ta reda på vad det är som har hänt med mormor, börjar en förälskelse spira mellan henne och Oskar. Spöknatta är en rysare för barn i slukaråldern och den andra fristående boken om Nora, Oskar och Simon.

Per Berg bor i Norrsundet och är författare, bibliotekarie och skrivpedagog på Kulturskolan. Spöknatta (2023) är hans sjätte barnbok. Bland tidigare titlar finns Creepy camping : rysliga historier vid lägerelden (2022) och Spökbrädet (2021).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *