Denise Rudberg, Dancing Queen

Banner Denise Rudberg

I Denise Rudbergs polisroman Dancing Queen synas ett land som ännu inte förlorat sin oskuld, där kvinnor ska veta sin plats och där maktapparaten håller borta oliktänkande och störande element. Det är en tid då man tittar på MASH på kvällarna och dansar disco på helgerna – men där bordellhärvan, IB-affären och andra skuggverksamheter effektivt sopas under mattan.

Bokomslag

Två kvinnliga poliser – Karin ”Kaiser” Johansson och Agneta Thorén – kliver oberoende av varandra in i ett getingbo av lögner, brott och konspirationer på högsta ort. Karin arbetar på våldsroteln och närmar sig en chefsposition efter en lång karriär inom kåren. Agneta har efter en hörselskada i samband med gisslandramat vid västtyska ambassaden tvingats till skrivbordstjänstgöring.

Året är 1976. Stockholm rustar för sommarens kungabröllop, brudparet ska dansa till Dancing Queen – men samtidigt fortsätter personer nära maktens centrum att med våld skydda sina dolda verksamheter. Ju närmare sanningen du kommer, desto fler fiender får du…

Första delen i en ny spänningsserie!

Bokfakta:
Författare: Denise Rudberg
Artnr/isbn: 9789113128177
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2023
Sidor: 302 s
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare, Thrillers, Spänning

Författaren:

Denise Rudberg debuterade med Väninnan (2000) och har sedan dess skrivit flera framgångsrika romaner, som kriminalserien om Marianne Jidhoff och den historiska romanserien Kontrahenterna om kvinnliga kodknäckare under andra världskriget. Totalt har hennes böcker sålt i nära fem miljoner exemplar och hon är idag en av Sveriges mest lästa författare.

Sagt om boken:

”Denise Rudberg blir bara bättre och bättre. Det har skrivits flera samtidshistoriska deckare de senaste åren — sällan görs det så bra som i Denise Rudbergs händer.” Lotta Olsson, DN

Recensioner:

Året är 1976, det rustas för kungabröllop under sommaren, IB-affären avslöjas, bordellhärvan, MASH är programmet alla tittar på detta år.

Två kvinnliga poliser är huvudkaraktärer i boken, Karin ”Kaiser” Johansson, en av de första kvinnor som examinerades. Hon jobbar på våldsroteln som poliskommissarie.

Agneta Thoren, ensamstående mamma till lilla Ingrid. Hon fick en hörselskada vid ett tillslag under en terroristattack. Hon har motvilligt blivit placerad på en skrivbordstjänstgöring.

Dessa två kvinnor har fullt upp att freda sig från den smygmobbning de blir utsatta för av sina manliga kollegor. Kvinnor ska inte jobba som poliser är den allmänna uppfattningen enligt manliga poliser.

Av en slump träffas de och börjar rota i en härva av brott och konspirationer på högsta ort inom det egna ledet. Ganska snart upptäcker de att nu är det ute på minerad mark. Vågar de gå vidare? Någon hjälp får de inte av sina manliga kollegor. I stället blir de uppmanade att lägga ner, annars kan det gå dem illa.

Agneta upptäcker att hon har en man som stalkar henne. Hon blir orolig för sin dotters säkerhet.

Den Cliffhanger i slutet av boken pekar på att det kommer en fortsättning så småningom.

En bok med högt tempo och en spännande intrig.

Denise Rudbergs böcker är översatta till flera språk och har sålts i över fem miljoner exemplar. Hon är en av vårt lands mest lästa författare.

/Monica Gullman

Beställ/Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.