Carina Englundh, Skuggor av familjen

Tvåbarnsmamman Jenny är en glamorös, tuff och smart affärskvinna. Hon är gift med Ted och växte upp i Bromma, Stockholm. Hennes barndom präglades av dominansen från sin alkoholiserade pappa, som styrde familjen med järnhand. Men en dag, när Jenny får ett brev från sin döende, undertryckta mamma, avslöjas hemligheter som får hennes värld att rämna.

Tillsammans med psykologen ger hon sig ut på en resa för att förstå sitt traumatiska förflutna. Under resans gång upptäcker hon svek, oväntade relationer och familjelögner som har format henne. Trots detta leder hon en framgångsrik reklambyrå på Stureplan, där hon upprätthåller fasaden och lever ett liv i högt tempo.

Samtidigt kämpar hon med att hantera komplexa relationer. Den stora frågan är: Vågar hon släppa sin stolthet, förlåta och omfamna framtiden med acceptans och en ny syn på sig själv och sina relationer – allt med målet att befria sig från sitt smärtsamma förflutna?

Skuggor av familjen är ett skönlitterärt relationsdrama där läsaren får följa den framgångsrika reklambyrå-vdn Jenny som konfronterar sitt förflutna efter att ha fått ett brev från sin svårt sjuka mamma som omkullkastar hennes liv när hon får veta att hon har mörka familjehemligheter. Jenny tar hjälp av en psykolog som guidar henne och hjälper henne att hitta verktyg för att utforska sin bakgrund. Läsaren kommer att möta snåriga familjerelationer, kärlek, mycket humor och svärta. Och den stora frågan blir om hon kan och vågar släppa sin stolthet, förlåta och omfamna framtiden med acceptans och en ny syn på sig själv och sina relationer?

Författaren säger om sig själv

Jag skriver feelgoodberättelser med sorgkant fyllda med humor och hoppfulla slut.

Intresset för litteratur och det kreativa gav mig grunden till en karriär inom kommunikation. Jag utbildade mig till journalist och tog en examen i MBA. Rollerna som marknadschef och kommunikationschef för varumärken som Team Olivia, ledande vård och omsorgsbolag, Svenska Spel, Svenska Postkodlotteriet, JCDecuax, Taxi Stockholm, Cancerfonden har genererat reklampriser som Guldägg, Epica, Cannes Lions, One show, för att nämna några. 

Fröet till romanidén kom för drygt tio år sedan när jag studerade psykologi under två år. Jag upptäckte under utbildningen på ett mer djupare plan hur vi oavsett bakgrund ofta bär med oss obearbetade minnen från barndomen. Minnen som präglar våra beslut dagligen. Och hur befriande det är att lösa knutar och gå vidare och bli sann mot sig själv. 

Läs mer om Carina Englundh här.