Bokomloppet

– Läs, lämna in, belönas!

Banner bokomloppet

Börjar det bli trångt i bokhyllorna men du vet inte vad du ska göra av dina gamla böcker? Nu erbjuder vi en lösning – lämna in dina böcker hos oss och få ett presentkort som tack genom vår nya tjänst Bokomloppet. Visst låter det nästan för bra för att vara sant?

Ge dina böcker ett andra liv

Bokomloppet är en tjänst som erbjuder smidig återanvändning av dina böcker i utbyte mot ett presentkort på Akademibokhandeln. Tillsammans med vår samarbetspartner Zeercle ger vi dina böcker nytt liv genom att sälja dem vidare till nya läsare – en vinst för både dig och miljön! Zeercle är ett företag som specialiserat sig på att ta hand om begagnade böcker, där majoriteten av böckerna hittar nya hem genom digitala marknadsplatser som erbjuder begagnade böcker till reducerade priser. I de fall där böckerna inte går att sälja återvinns de eller doneras till välgörenhet.

Så fungerar det:

Steg 1: Klicka här för att värdera dina böcker. Värderingen tar hänsyn till skick, utbud och efterfrågan samt är giltig i 7 dagar. Tänk på att böckerna måste vara i gott skick och får inte sakna sidor eller vara skrivna i.* När du har fått en värdering registrerar du dina uppgifter och får ett värderingskvitto skickat till din e-post.

Steg 2: Ta med dina böcker och värderingskvittot till vald Akademibokhandeln butik.** Våra butiksmedarbetare bekräftar böckernas skick och därefter får du ett digitalt presentkort via e-post med motsvarande värde som de godkända böckerna har. Presentkortet är giltigt i två år och kan användas direkt i alla våra butiker och online.

Steg 3: Färdigt! Nu tar vi hand om dina böcker och sprider läsglädjen vidare.

KLICKA HÄR FÖR ATT VÄRDERA DINA BÖCKER >>

Vi föreslår att de böcker som inte godkänns doneras till BRIS genom oss.

*Vi godkänner inte böcker som är: skadade och visar tecken på överdrivet slitage, är smutsiga, spruckna, trasiga eller missfärgade sidor eller sidkanter, saknar eller har lösa sidor, är limmande, spruckna och veckade, har missfärgade, lösa, trasig eller böjda omslag, har synliga märkningar som ej går att ta bort, luktar kraftigt av rök, källare eller dylikt, inplastade. 

**Inlämning i butik är begränsat till max 20 böcker per inlämningstillfälle.​ Tjänsten är tillgänglig för privatpersoner över 16 år, där kund under 18 år själv ansvarar för att säkerställa målsmans godkännande innan tjänsten används. Tjänsten gäller i alla våra butiker.