Carin Hjulström, Offer i frack

Banner Carin Hjulström

Sommaren har kommit till natursköna Säbyholm vid Mälaren där Siri Ehrensvärd, firad skådespelerska, och hennes brorson Anton driver plantskola. Säsongen hinner knappt börja innan katastrofen är framme och allt förändras!

Bokomslag

Samtidigt anmäler en ung kvinna sin nyblivne, äldre, make som saknad. Någon dag senare får polisen Olle Magnusson en påringning från Hackholmssunds konferensanläggning där personalen tycker sig se en kropp flyta ute i Mälaren. Väl på plats blir Olle och hans kollega Rita förbryllade över att offret bär … frack. Snart dyker det upp brev hos polisen som kan vara hälsningar från mördaren. Mitt i alltihop väntar Siri och Anton besök. Antons pappa Svante som varit försvunnen i Tanzania i många år ska komma hem, till vissas glädje och andras panik.

Bokfakta:
Författare: Carin Hjulström
Artnr/isbn: 9789137159201
Förlag: Forum
Utgiven: 2024
Sidor: 520 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Deckare, thrillers och spänning

FÖRFATTAREN:

Carin Hjulström är förutom författare även journalist, manusförfattare och programledare. Hon har lett många tv- och radioprogram och skrivit i en mängd tidningar. Hösten 2009 bokdebuterade hon med Finns inte på kartan. En rad omtyckta romaner har därefter avlöst varandra och vunnit en stor och trogen läsarskara. Carin har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från brutala politiska mord till cosy crime. Hennes böcker har sålt i över en miljon exemplar.

SAGT OM BOKEN:

”Det är välskrivet och rappt, med intressanta karaktärer och fin miljöskildring … en svensk mysdeckare som håller hög nivå.” BTJ

RECENSION:

Storartad underhållning

Dags att återvända till Säbyholm vid Mälaren där författaren Carin Hjulström bor liksom hennes fiktiva huvudperson Siri Ehrensvärd, en av landets mest hyllade skådespelerskor som de senaste åren drivit plantskolan Säbyholms gröna fingrar (tillika seriens namn) tillsammans med sin brorson Anton (den egentliga ägaren efter ett lyckosamt pokerparti). Seriens femte del heter Offer i frack och det är exakt vad Perry Malmberg är när hans kropp hittas flytande i Mälarens vatten … iklädd frack med en massa medaljer och ordnar på bröstet. Det visar sig vara många som har goda motiv att ta livet av denna framgångsrika företagare inom finansbranschen, som bott i slottsliknande Kvistabergs herrgård tillsammans med betydligt yngre hustrun Kajsa, men vem är det egentligen som gjort det? Det är fallet och gåtan i denna pusseldeckare, en text som också väver in ett antal olika biberättelser. Det blir en myllrande läsfärd genom rätt många sidor som erbjuder storartad underhållning.

Läs fullständig recension på kapprakt.se

/Anders Kapp