Lars Mytting, Skrapenatta

En storslagen romansvit om en bygds väg från gammal till ny tid.

Banner Lars Mytting

”Skrapenatta” är den fristående sista delen i Lars Myttings framgångsrika serie om Systerklockorna som följer släkten Hekne, den norska bygden Butangen och sockenprästen Kai Schweigaard under nästan sjuttio år medan märkliga händelser från 1600-talet fortfarande påverkar deras liv.

Det är en storslagen roman om en bygds väg från gammal till ny tid, om tro och övertro, om släkters gång och angiveri och en åldrande präst fångad i profetian om sin egen död. Andra världskriget utgör bakgrunden till den stora frågan om de två kyrkklockorna – Systerklockorna – varav en hänger i Dresden och en i Butangen någonsin kan föras samman igen.

Systerklockorna” (2019) och ”Hekneväven” (2022) har precis kommit som pocket (2024/06).

Banner 3 böcker

Bokfakta:
Författare: Lars Mytting
Artnr/isbn: 9789146235613
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgiven: 2024
Sidor: 526 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Genre: Skönlitteratur
Nyckelord: Systerklockorna, landsbygd, Norge, andra världskriget, Gudbrandsdalen

FÖRFATTAREN:

Lars Mytting gjorde stor succé 2012 med faktaboken Ved”. För ”Simma med de drunknade” mottog han norska Bokhandlerprisen, Norges motsvarighet till Augustpriset. Lars Mytting är född 1968 i Gudbrandsdalen och har även arbetat som förlagsredaktör och journalist.