Mai-Lis Hellénius, Livsviktigt

Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska institutet och överläkare vid livsstilsmottagningen på hjärtkliniken, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon forskar och undervisar om hälsa både i Sverige och utomlands. En bok om livsstilens betydelse för vår hälsa som vilar på vetenskaplig grund. Fri från pekpinnar och ”inte göra listor” och att det aldrig är för sent att ändra livsstil.

Recension från Monica Gullman
Vi svenskar tränar mycket men vi är också ett av världens mest stillasittande folk. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig. Det går att ändra dåliga vanor till bra vanor även om det tar tid och kanske känns motigt. Det är också viktigt att det finns tid för återhämtning. Mai-Lis ger oss tips på mat som är bra för oss, t ex medelhavsmaten som ger oss mycket energi. Allt detta och mycket mer finns det att läsa om i boken.

Välkommen in i mitt kök skriver Mai-Lis. Maten är en central del i
våra liv och betyder samvaro, traditioner och glädje i livet. Så följer
60 sidor med härliga och inspirerande recept att tillaga.

Det är inte den första boken på detta tema men absolut en bok i en
klass för sig. Den bästa jag läst och jag  har läst de flesta av dem.

Hon ger också tips på några andra böcker:

Smygträning för stillasittare av Britta Balkfors
och


Jenny Kroon
.
Tio tankar om tid av Bodil Jönsson. ”Dygnet har bara 24 timmar men hur tar vi tillvara på dessa”, skriver Bodil Jönsson väldigt klokt om.

Monica, Vängåvans kulturtant