Gustaf Skördeman, Geiger

Författarfoto

När hon vinkar av barnbarnen ringer den fasta telefonen. Ur luren kommer ett ord, Geiger. I decennier har hon vetat att detta skulle kunna ske och allting gungar till. Hon vet vad det innebär, letar fram vapnet, skruvar på ljuddämparen och smyger fram bakom sin man och sätter mynningen vid hans tinning. Sedan trycker hon av. Mordet i Bromma är inte ett fall för Sara Nowak. Men hennes poliskollega vet att Sara känner de drabbade, de tillhör hennes uppväxt, och därför behövs hon. Sara trotsar reglementet och kliver in i utredningen, ett förmörkande förflutet intar henne och kastar in henne i en förödande plan som väntat i en evighet på att få iscensättas.

Gustaf Skördeman är född 1965 i Nederkalix och arbetar som manusförfattare, regissör och producent. Han har även medverkat i Stockholm Live och varit verksam som serieskapare. Geiger är hans skönlitterära debut.

Sagt om boken:
Anders Kapp har läst Geiger: ”Det känns som om året börjat med många debutanter och en av dem är Gustaf Skördeman med nya Geiger som redan sålts till 17 länder”, läs hans recension här.

Bokfakta:
Isbn: 9789177952749
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2020
Sidor: 365 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Kategori: Deckare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *