Elin Hilderbrand, En sommar att minnas

Monica Gullman har läst En sommar att minnas,
Vad händer egentligen när två generationer systrar samlas under ett tak, utan kontakt med omvärlden. Hemligheter avslöjas, familjeband och gammal kärlek sätts på prov och en ny slår rot. Det blir en sommar som kvinnorna sent ska glömma.

Birdie har separerat från sin man. Han bryr sig bara om sitt jobb och att spela golf, hon har tröttnat på att sitta ensam hemma. India, hennes syster, vars man, en mycket känd konstnär tog livet av sig, han led av psykisk ohälsa och orkade inte längre leva, inte ens för hennes skull. Detta är något hon måste få tid att bearbeta. Chess, dotter till Birdie, vars liv har kraschat. Några veckor innan sitt bröllop gör hon slut med sin fästman. Hon har blivit blixtförälskad i hans bror, och hur ska hon kunna berätta detta för sin familj – och hans? Tate, Chess lillasyster, är dataexperten som har eget IT företag.

Hennes förväntan är stor, nu får hon äntligen komma tillbaka till platsen hon tillbringade sin barndoms somrar. Där blev hon för evigt kär i Barret, snyggingen, som fortfarande bor kvar. Men nu är han änkling och pappa till två små pojkar.

En härlig feelgood roman, en underbar sommarmånad med massor av god mat som Birdie lagar, sol och bad på den fina vita stranden. Men också tårar och syskonbråk när hemligheterna kommer upp till ytan. En bok som har allt, och jag kan inte sluta läsa (459 sidor) som blir till en bladvändare och, såklart har den ett lyckligt slut, det är ju en feelgood roman.

Monica Gullman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *