Peter May, En kamp mot klockan

Monica Gullman har läst ”En kamp mot klockan”.

Peter May är en av mina favoritförfattare, jag älskade hans böcker om Lewistrilogin. En kamp mot klockan, är del tre i den nya serien.

Enzo Macleod är hans nya karaktär. Han har tagit sig an uppgiften att lösa gamla Cold Case fall. Till sin hjälp har han journalisten Raffin, advokaten, Simon och studenten Nicole, som är dataexpert och kan hitta det mest på nätet. Boken börjar med att han får en kallelse till en onkolog. Där blir han informerad om att han har blodcancer, han har tre månader kvar att leva. Han blir tvungen att berätta det för sina två döttrar, Kirsty och Sofie, som blir väldigt chockade. Men det är något som inte stämmer. När Enzo kollar med sin husdoktor har ingen remiss skickats till någon onkolog. Hans värden är goda. Kirsty blir utsatt för ett bombattentat. Sofies pojkväns Gym bränns ner till grunden.

Då inser Enzo att någon har honom som mål och han måste snabbt sätta sin familj och Nicole i säkerhet. Sedan måste han ta upp jakten på personen som vill döda honom. Som den proffsige rättsmedicinare han är måste han gå till grunden för att hitta mördaren som också visar det sig dödat fler personer i jakten på Enzo.

Den bästa bok jag hittills läst av Peter May. Ett högt tempo, jakten på en yrkesmördare, vem ska hinna först? Spännande ända till sista sidan.

Monica Gullman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *