Anne Holt, Operation fosterland

Selma Falck vaknar naken i en brinnande stuga på kalfjället.

Hon minns ingenting, hon vet inte var hon är eller hur hon kommit dit. Mörbultad och skadad lyckas hon ta sig ut och ser stugan brinna ner till grunden. Fjällvärlden är helt öde, inga hus och inte en människa i närheten. Temperaturen sjunker och en snöstorm är på väg in. Chanserna att överleva är små.

Medan Selma kämpar mot skadorna och kylan börjar minnet långsamt och fragmentariskt återvända. Till slut står en skrämmande bild av det senaste halvårets händelser framför henne.

Selma inser att hon måste överleva och återvända till civilisationen. Nationens framtid står på spel och det är mycket bråttom.

Operation fosterland är den andra boken om före detta stjärnadvokaten Selma Falck. En stark, fascinerande och angelägen thriller där Anne Holt än en gång visar sin osedvanligt skarpa blick för det som sker i vårt samhälle idag.

Anne Holt är en av våra allra främsta kriminalförfattare – hyllad av kritiker och älskad av läsarna. Sedan debuten med Blind gudinna har hon sålt 2,3 miljoner böcker bara i Sverige. Hon har mottagit en lång rad priser både i hemlandet Norge och utomlands.

Anne Holt är född i Larvik och växte upp i Lillestrøm, Tromsø, Dallas (då John F Kennedy mördades) och Maine i USA där hon gick i gymnasiet. Anne Holt studerade juridik vid Universitetet i Oslo och finansierade delvis studierna som nyhetsjournalist på norsk TV (NRK). Efter examen 1986 fortsatte hon som journalist på TV, både som nyhetsredaktör och nyhetsankare. Därefter anställdes hon som advokatfullmäktige vid Oslopolisen.

Efter en tid i polisen – och efter att ha blivit legitimerad advokat – vände hon tillbaka till journalistiken i några år innan hon började arbeta som advokat. Inom kort hade hon sin egen advokatbyrå. Från 1996 till 1997 var Anne Holt justitieminister i Norge.

Sagt om boken

Anders Kapp har läst och tycker att ”Anne Holt är en stjärna som lyckats underhålla sin skrivglädje och som än en gång lyckats översätta det till stor läsglädje!”

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *