Judy Leigh, Damerna som packade bilen och lämnade allt

När den 55-åriga, frånskilda Georgie Jones upptäcker att hennes syster Bonnies man är inblandad i skumma affärer ser hon sin chans att hjälpa Bonnie att lämna honom och återigen samla deras utspridda familj.

Tillsammans med sin 21-åriga dotter och 80-åriga moster packar hon in Bonnie i baksätet på bilen och lämnar Liverpool för att gömma sig på landsbygden i Sussex. Men vad de tror kommer att bli en stillsam resa visar sig snart vara starten på ett stort äventyr.

Och kan den rätta hitta Georgie när hon själv är fullt upptagen med att hindra fel man från att hitta hennes syster? Damerna som packade bilen och lämnade allt är en charmig, dråplig och livsbejakande berättelse om att leva livet till fullo, oavsett ålder, av författaren till Damen som köpte en buss och bara drog.

Judy Leigh lämnade ett långt yrkesliv som teaterlärare för att ta en universitetsexamen i kreativt skrivande 2015. Hon har sedan dess blivit publicerad i en rad brittiska tidskrifter. Hennes debutroman Damen som köpte en buss och bara drog fick ett varmt mottagande, både i Sverige och internationellt.

Sagt om boken:

Om denna bok skulle vara en bakelse, då hade det varit en Napoleonbakelse!  

Här varvar författaren krispiga bottnar med färgstarka karaktärer vilka, likt hallonsylt eller syrligt äppelmos, ger berättelsen sin struktur, charm och glans. 

Vad vore en Napoleonbakelse utan sin vaniljkräm? Tja, knappast kafferepsduglig. Här återfinns denna viktiga sötma i en berättande värme och kännbar hyllning till livet – det stora äventyret – vilka tillsammans riggar upp för mysläsning hela boken igenom.  

Denna äventyrliga bokpralin är en frisk fläkt i bokhyllan som roar till många – och långa – skratt och bjuder på ett underbart läsäventyr.  

För mig är boken vid sidan av feelgoodmys även en tablå för visst allvar. Här finns nämligen såväl relationsdramatik och frågor om livskvalitet utan minsta åldersnoja så långt ögat kan nå.  

Detta är en charmig och underhållande berättelse som betraktar livet, hyllar äventyret och håller Lill-Babs på repeat i bakgrunden sjungandes ”Leva livet”.   

Livet är ett – i vart fall vissa dagar dråpligt sådant – äventyr som ska levas fullt ut. Ett äventyr utan plats för vare sig kanske eller borde.  Damerna packade bilen och lämnade allt, och jag råder dig att sånär som göra detsamma. Så, packa läshumöret och lämna allt; här väntar en läsupplevelse du inte vill missa!

/ #carolinesbokhylla (Caroline Nilsson)

”Underbar, rolig och härlig!” Jenniesboklista

”En fin bok med djup och känsla.” Villa-Freja.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *