Sofia Ymén, Ett oväntat arv

När Madeleines föräldrar omkommer i en bilolycka står hon plötsligt ansvarig för hela familjen Fors ägor: en hästgård som vandrat genom släkten i flera generationer. Visserligen delar hon arvet med sin bror Erik, men han är mer intresserad av ryttartävlingar runt om i Europa än att ta hand om gården.

I hovslagaren Henrik, en vän till familjen, finner Madeleine både stöd och en oväntad attraktion. Det finns bara ett problem: Henrik var den som körde föräldrarnas bil natten de krockade.

För att få hjälp med ruljangsen på gården bestämmer sig Madeleine för att skriva varsitt brev till sina tre bästa barndomsvänner tjejerna som precis som henne själv älskade hästar som barn men som idag lever helt andra liv. Kanske kan de enas igen, och samtidigt vända gårdens ekonomi. Men i familjen ruvar hemligheter som kommer att sätta käppar för Madeleines planer.

Ett oväntat arv är den första delen i Kungsbackakvartetten. En härligt eskapistisk och romantisk serie som kretsar kring Fors gård och de människorna som finns där.

Sofia Ymén är feelgoodälskare uti fingerspetsarna, och har tidigare gett ut tre romaner, samt skrivit sju noveller för den populära veckotidningen Allers. Hon driver även Facebook-sidan Feelgoodfredag, en samlingsplats för feelgoodälskare som har flera tusen följare.

Sofia bor med man och barn på Västkusten, där hennes böcker oftast utspelar sig. Med Kungsbackakvartetten har hon inspirerats av den amerikanska romancedrottningen Nora Roberts – som ofta skriver serier som binds ihop av en och samma plats. Det här är varm, eskapistisk läsning om kärlek, vänskap, familjehemligheter – och inte minst hästar!

Bokfakta:
Författare: Sofia Ymén
Isbn: 9789177712749
Förlag: Printz
Utgiven: 2020
Sidor: 255 sidor
Språk: Svenska
Format: Inbunden
Kategori: Skönlitteratur

Sagt om boken:
Miljön i denna bok är en hästgård som gått i arv i generationer. Madeleine är uppväxt på gården och kan inte tänka sig ett bättre liv än att få driva den vidare. Problemet är att hon är ensam, hennes föräldrar omkom i en bilolycka för ett år sedan. Hennes bror Erik vill helst resa runt med sin häst i Europa och tävla i hoppning. Hästgården går dåligt, hon kämpar, drivs mellan hopp och förtvivlan. Hennes granne hovslagaren Henrik försöker hjälpa henne, hon tar motvilligt emot hans hjälp. Men det var ju han som körde bilen i blixthalkan när hennes föräldrar omkom i bilolyckan. För att ytterligare krångla till det finns det en attraktion dem emellan, som de kämpar mot att inte visa. Så dyker Vera upp, hon är Maddes mormor, de har nästan aldrig träffats. Hon informerar henne om att det är hon som äger hästgården. Maddes föräldrar hade bara arrenderat, nu funderar Vera på att sälja till deras granne, om inte Madde kan vända de röda siffrorna och visa att hon har en handlingsplan för att hennes älskade hästgård ska fortleva. Naturligtvis kommer gamla oförrätter upp till ytan.

Så charmigt och mysigt skriven av författaren. Jag blir väldigt förtjust i karaktärerna, Madde den söta hästälskande tjejen som brinner för sin hästgård. Henrik, hovslagaren, djurvännen som alltid finns där för andra. Tills han en dag sätter ner foten och ryter ifrån. Vera, den bitska, perfekta 70+ kvinnan som innerst inne har ett stort hjärta.

Jag sträckläser boken, vill ju veta hur ska detta sluta? Bra såklart, det är ju en feelgoodroman.

/Monica Gullman

Sagt om Sofias böcker:
”En riktigt härlig feelgood och som alltid, med en twist. Sofia Ymén är Sveriges Nora Roberts …” – Emmas bokhylla

”En riktigt härlig bladvändare som får mig att vilja offra ytterligare en timme av min skönhetssömn, boken får mig att bli glad – en riktig feelgood.” – Malin bokhyllar

”En mysig och trivsam bok om att hitta hem … Jag avslutar boken med ett leende och en belåten suck.” – Fridas boksida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *