Bokhandlarn möter Susanne Fellbrink

Susanne Fellbrink lever för musiken, men nu är hon författare också. Susanne debuterade i slutet av 2019 med Än sjunger hon inga sånger, som sedan följdes upp med Än klappar hjärtat som kom senvåren 2020.  

Vid 3-årsåldern vaknade musikintresset och redan som 10-åring visste Susanne att det skulle vara musik som skulle prägla hennes liv. Varje fredag underhöll hon klassen med sång på roliga timmen. Mycket märkligt tyckte alla eftersom Susanne var så blyg i övrigt att hon knappt vågade prata bland folk. 

Läs hennes biografi här.

Nu Susanne måste vi prata om läsning och dina bokhyllor!

Hur organiserar du din bokhylla? Efter färg och form.

Vet du hur många böcker du har hemma? Om jag räknar in mina egna så blir det rätt många hundra, men förutom dem gissar jag på ca 100-150 st just nu. En del ligger i kartonger i förrådet för vidare transport till nån lässugen.

Finns det några pinsamma böcker i din bokhylla? Jag såg den första delen av ”Femtio nyanser” i en kartong för ett tag sedan. Den som äger den får gärna hämta tillbaka den, minns inte vem det är.

Hur ser du på pappersböcker och digitala böcker? Vad föredrar du? Gillar att läsa ”riktiga” böcker i sängen på kvällen men tycker ljudböcker är bra vid promenader och städning

Vilken/vilka klassiker läser du om och om igen? Jag känner mig nästan stressad över alla böcker jag skulle vilja läsa, så chansen att jag läser en bok flera gånger är liten. Men Eva Dahlgrens ”Hur man närmar sig ett träd” har jag faktiskt läst två gånger.

Finns det någon ”klassiker” som du vägrar att läsa? Nej, jag läser det jag har lust att läsa, vare sig det är klassiker eller ej.

Vilken är den senaste riktigt, riktigt bra bok du läste? Tara Westover, Allt jag fått lära mig, men gillade även Delia Owens ”Där kräftorna sjunger” även om jag inte riktigt stämmer in i den enorma hyllningskören. Emma Hambergs ”Resten av allt är vårt” tyckte jag också om och Cissi Wallins ”Allt som var mitt”.

Hur långt måste man läsa innan man får ge upp om en bok? Så långt man vill. Livet är för kort för att läsa nåt man inte gillar, men jag läser väl kanske kring 50 sidor i alla fall innan jag ger upp, om jag nu skulle ge upp. Vill ju absolut ge författaren en chans då jag vet hur mycket jobb det ligger bakom att skriva en bok

Vad gör du med böcker du inte vill ha kvar? Ger bort.

Vad läser du just nu? Karin Alvtegens ”Där kräftorna sjunger” och försöker också komma in i Lydia Sandgrens ”Samlade verk

Läste du som barn och vad? Ja och om jag minns rätt var det Kulla-Gulla och Kitty som var favoriterna ett tag.

Vad är det för sorts böcker vi behöver just nu? Jag gillar böcker som jag blir berörd av men de får gärna vara både spännande, ha en gnutta vardagsrealism och en smula feelgood och en skopa verklighetsflykt i sig.De måste i alla fall sluta bra så att jag som läsare lämnas med en skön känsla i kroppen. Och som du förstår av svaret lite längre upp så gillar jag biografier.

Vem skulle du vilja skrev ditt livs historia? Bodil Malmsten om hon hade varit i livet, men väljer en helt annan typ av författare men minst lika bra, Stina Jackson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *