Jacob Lindfors, Sidenvägen

Vinterpackets ledare sköts till döds av Försvarsmakten. Men någon anlitade honom för att sätta Norrland i brand, och spåren leder till Himalaya. Mattias Kassian och hans kollegor i Särskilda operationsgruppen beger sig till Centralasien för att jaga svar.

På hemmafronten måste de svenska myndigheterna hantera såväl det akuta hotet från Ryssland som spillrorna av det splittrade Vinterpacket. SOG får uppbackning av stridsenheter från grannländerna, inte minst norska Jegertroppen världens första helkvinnliga specialförband.

Men i Himalaya vaknar en fara som ingen kunnat föreställa sig. Och för att ens ta sig dit måste SOG igenom krigets Afghanistan och ett Kabul som precis fallit i talibanernas händer.  

Sidenvägenär den andra delen i berättelsen om Mattias Kassians kamp mot det norrländska brottsnätverket Vinterpacket. Sidenvägen handlar om hur man överlever dagen när man bär på skador från igår och är uppföljaren till Jacob Lindfors uppskattade debutroman Vinterpacket. Klicka på länken och läs Anders Kapps recension.


Författaren

Jacob Lindfors är född 1988, uppväxt i Stockholms sydöstra förorter och är i dag bosatt i samma område, nu Rönninge i Salems kommun, tillsammans med sambo och en son. Efter gymnasiet blev det universitetsstudier i Umeå och Uppsala med statsvetenskap som huvudämne och en huvudsaklig inriktning mot freds- och konfliktstudier vilket resulterade i en kandidatexamen i Uppsala. Under och efter studierna kom en del olika jobb med inriktning på marknads- och omvärldsanalys, bland annat för Unicef. 2013-2016 arbetade han som politisk sekreterare för Moderaterna i Riksdagen inom olika politikområden, bland annat säkerhetspolitik, bostadspolitik, arbetsmarknad och integration. Efter det har han arbetat som omvärldsanalytiker för AFA Försäkring, bland annat med arbetsmarknad, hälsa och hållbarhet, digitalisering och framtidstrender.


Anders Kapp recenserar Sidenvägen

”Prestationsångest och skrivkramp pratar en del författare om när det är dags för uppföljaren till en lyckad debut. Ofta har de ägnat lång tid åt att finslipa texten till den första boken och nu ska det gå fortare utan att tappa kvalitet. Det kan vara nervöst även för oss läsare. Resultaten är blandade men det är mycket sällsynt med det stora klivet från bra till lysande som Jacob Lindfors tar med nya Sidenvägen. Här verkar debuten mest ha varit en uppvärmning innan han vågar kasta sig ut med full kraft, utan några skyddsnät alls. Det här är naturligtvis långt ifrån fantasygenren men jag tänker ändå på en del av de mest storslagna scenerna från Sagan om ringen och liknande verk under läsningen. Det känns naturligt att filmrättigheterna till denna trilogi redan är sålda; här finns underlag till en internationell storfilm som vi läsare redan nu kan uppleva i våra huvuden när vi följer Mattias Kassians strapatser i Himalaya.”

Läs hela recensionen här.

Beställ boken

Beställ boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för hemleverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha hemleverans eller hämta i butiken.