Anna Jakobsson Lund, Metallsviten

I Anna Jakobsson Lunds Metallsvit har hittills två delar släppts, del 1 Blynätter och del 2 Silvergryning (2022)

Elsa Madigan är bara ett lyckat uppdrag ifrån att äntligen avancera i rövarbandet. Men en papperslapp med några bleknade ord får henne att riskera allt. 

Finn Gailis sägs vara den starkaste reliktämjaren i sju socknar. Han hoppas att det ryktet ska skydda honom. Att ingen ska förstå hur skör hans kraft egentligen blivit.

Jeroen Albring är folkdomare, svuren att stå på sanningens sida. Men för tio år sedan dömde han en oskyldig. Snart kommer det att få konsekvenser.

Under blynatten korsas folkdomares och rövares vägar. Mötet sätter igång en kedja av händelser som hotar att slå sönder världen. Blynätter är första delen i Metallsviten. En historia om svek, vänskap och magi.

I andra boken av Metallsviten måste folkdomare och rövare arbeta tillsammans. Större krafter än de räknat med ser revolutionen i norr som en möjlighet att öka sin makt. Och Berget har planer för dem alla. Elsa Madigan undrar om det går att skapa ett nytt liv i arbetarrörelsen. Om hon någonsin kan ta kontakt med sin dotter utan att skämmas. Jeroen Albring står i öppningen till en ny tid. Trots det kan han inte släppa taget om gamla frågor. Om vad som egentligen hände hans far. Finn Gailis tvingas använda sina förmågor för Unni Erlots syften. Men att släppa in en rövare i rådhuset är vansinne, speciellt när det hänger en stark relik runt hans hals. Som vill äga allt den ser.

Anna Jakobsson Lund

Kort om mig

Jag är född 1978 och bor i Sundsvall, där jag också växt upp. Jag är statsvetare och arbetar med utvecklingen av offentlig sektor. Dessutom är jag mycket intresserad av HBTQ-frågor och hur samhället kan göras tillgängligt för alla. Det är något som jag tror syns i mitt skrivande. För mig är det viktigt att en bok är spännande och engagerande, men också att den tar upp stora frågor och får läsaren att tänka efter.

Sedan 2015 har jag skrivit sju romaner och fyra lättlästa böcker, mestadels inom fantasy och science fiction. Fokus ligger alltid på mänskliga karaktärer, som läsaren kan känna igen sig i. Dessa får gärna skilja sig från de ”vanliga” karaktärerna som vi ser i böcker, och de flesta av mina huvudpersoner har tex en funktionsvariation, annan hudfärg än vit, är queera eller bryter mot normerna för hur tjejer/killar ska bete sig. Mina vanligaste teman är mod, lojalitet, vänskap, makt och motmakt, att hitta sig själv och så en del kärlek på det.

Hör en intervju med Anna här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *