Sofia Weiss, Tecken

Sofia Weiss, författare Sundsvall

”Plötsligt såg jag något i ögonvrån, och den här gången var jag helt säker på att det inte var inbillning. I hörnet som nyss varit tomt skymtade jag något mörkt och svepande. Som en skugga. Samma skugga som jag sett i mardrömmarna.”

De sista veckorna i sexan blir inte alls som Moa tänkt. Vardagen – med skola, hästar och bästisen Niki – stannar upp när Moa drabbas av en hjärnskakning efter en märklig ridolycka och blir inlagd på sjukhus. Och mardrömmarna, de som har plågat henne varje natt sedan hon och mamma flyttade till den nya lägenheten, blir bara värre och värre. Snart börjar Moa se kusliga syner även när hon är vaken. Det verkar som om något eller någon som inte längre befinner sig i denna värld söker kontakt. Är det på riktigt eller håller hon på att bli galen? Händelserna tvingar Moa att börja gräva i en gammal hemlighet som visar sig vara mörkare än hon någonsin kunnat ana …   

Tecken är en rysare för slukaråldern – en spännande berättelse om stark vänskap, hemligheter, hästar och spöken.  

SOFIA WEISS (f. 1974) är bibliotekspedagog och författare. Hon debuterade som barnboksförfattare 2016 och har skrivit flera böcker för barn upp till tolv år. Sofia är född och uppvuxen i Västergötland, men bor nu med sin familj i Sundsvall.

3 kommentarer på “Sofia Weiss, Tecken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *