Mari Jungstedt, Andra sidan månen

En isande kall nyårsdag hittas ett nyförälskat par mördat i en badtunna på en enslig gård på Höga Kusten. Mannen är svensk, men bosatt i Málaga och kvinnan är spanjorska. Paret har skjutits ihjäl med pilbåge. Fallet visar sig ha kopplingar till ljusskygga miljöer i Marbellas nedgångna hamnkvarter och skrämmande händelser i det förflutna. Hector Correa blir ansvarig för utredningen från spanskt håll och till sin hjälp har han svenskan Lisa Hagel.

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare med över 6,5 miljoner sålda böcker bara i Sverige och med sina böcker utgivna i över 20 länder världen över. Mari arbetade som journalist, bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT, innan hon började skriva kriminalromaner. Debuten kom 2003 med Den du inte ser, där kommissarie Anders Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen för första gången presenterades. Sedan dess har hon skrivit ytterligare fjorton böcker i Gotlandsserien och två i Gran Canaria-serien. Sommaren 2020 utkom Innan molnen kommer, den första boken i Maris senaste serie, Málagasviten. Tidningen The Times har kallat henne ”One of Scandinavia’s best crime writers”.

Recension

Anders Kapp har läst och recenserar boken här.

Det är spännande att läsa debutanter, eller författare man inte läst tidigare, men också äventyrligt; allt är inte bra och det här halvåret har det varit en hel del besvikelser med böcker som jag inte hittat någon anledning att skriva om. Då kan det vara skönt med motsatsen med någon där man på förhand kan vara rätt säker på läsningsglädje. Mari Jungstedt är ett bra exempel: nu finns andra delen av hennes Málagasvit ute och i Andra sidan månen får vi röra oss mellan nyårskylan på Höga Kusten och helt andra temperaturer på spanska solkusten. Vi får också glädjen att återse Lisa Hagel, som flydde från Sverige till den spanska solen efter en trist skilsmässa, och Hector Correa, distingerad mordutredare vid Málagapolisen, med läsarens givna frågor om de två nu ska få till det efter den första delens allt hetare flamencoturer. Jag ska inte avslöja svaret på den frågan men kan utan vidare avslöja att detta är perfekt semesterläsning!

Läs hela recensionen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *