Anders Öhrn, Bland loppor, prackare, skinnare och skaffare


Vi glimmar alla till i livets ström, ett kort solblänk, oftast för den lilla gruppen, familj och vänkrets. Medan andra, genom att sticka ut i mängden, på ett eller annat sätt, glimmat till för en större skara. Ofta, men inte alltid, genom ett framgångsrikt liv som entreprenör, konstnär eller idrottsperson. Ibland blir också människor som lever på samhällets skuggsida, de, vi vårdslöst kallar ”byfåne” eller, lite finare,”profil”, en viktig del i stadsbilden. Men hur starkt man än glänser så varar varje solblänk ett ögonblick bara och försvinner, förvånansvärt, snabbt i en annan ström – glömskans.

Anders Öhrn har här, i sin andra bok i ämnet, åter skapat omsorgsfulla porträtt av en rad människor vars strålglans är på väg att falna.

Vad angår de oss? Känns först som en relevant fråga. Men vid närmare eftertanke inser man att de ger oss en bild av tider som flytt och epoker som gått. De får oss att inse hur lika varandra vi människor är och hjälper oss att förstå vår egen plats i livet. Att det dessutom är underhållande läsning gör ju inte saken sämre.

Lars T Johansson

Boken är en uppföljare till Anders Öhrns föregående bok, Marabou, Röd-Lotta och Gangster-Kalle som utkom 2018 och blev en stor succé. Läs om den boken här.

Beställ/Reservera boken

Boken finns till försäljning i vår webbshop.

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


2 kommentarer på “Anders Öhrn, Bland loppor, prackare, skinnare och skaffare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *