Emil Maxén, Frans fiskar : Gäddhänget


Fiskefakta för nybörjaren! ”Frans fiskar” av Emil Maxén är en bok där fakta och berättelse möts. När Frans får följa med kompisen Josefin och hennes morbror Inge på en fisketur förstår han direkt att fiske är någonting för honom. Snart kretsar allt i Frans liv kring det. Och plötsligt har Frans anmält sig till en stor fisketävling! Kan han ha en chans mot alla vuxna fiskare med massor av utrustning och erfarenhet? Och viktigast av allt, kommer han att fånga storgäddan?

Emil Maxéns humoristiska och generösa färgbilder, spännande berättelse och grundläggande fiskefakta gör boken till ett måste för alla som vill prova på fiske för första gången. Vilka drag ska man använda och när? Och vilka spön? Vadå skitfiske? Hur gör man ett eget fiskedrag? Och vilka fiskar ska man släppa tillbaka för att värna den biologiska mångfalden? ”Frans fiskar: Gäddhänget” är en bok om kärleken till naturen, fisken och fisket.

  • Läs också Emil Maxéns andra bok om Frans – ”Frans fiskebok”.

Författaren

Emil Maxén, född 1989 och bosatt i Sundsvall, är illustratör och serieskapare. Emil har bland annat illustrerat och tillsammans med Sara Bergmark Elfgren skapat Knäckarbanketten (Rabén och Sjögren 2019, radiojulkalender med illustrationer av Maxén 2020) samt skrivit och tecknat två serieböcker om Stor-Jobal från Krokjala i vilka han hyllats för sin helt unika och humoristiska stil och det sätt på vilket han skildrar svensk folktro. Sedan hösten 2021 illustrerar Maxén böckerna i Martin Widmarks populära serie om Nelly Rapp. Emil Maxén tilldelades Albert Engströms ungdomspris 2019.


Reservera boken

Vi kan reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.


3 kommentarer på “Emil Maxén, Frans fiskar : Gäddhänget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *